/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd5444e8df13dd379f42710f45cf94c10.jpg)
Забудьте про каструлю: готуємо по-новому яйця-пашот за 1 хвилину
Джоел Міель, французький шеф-кухар і колишній власник ресторану, поділився методом приготування яйця-пашот приблизно за 60 секунд, пише 24 Канал. Знадобиться мікрохвильова піч.
Як зварити яйце-пашот в мікрохвильовці?
Шеф-кухар наголосив на важливості використання свіжих яєць у кулінарії, стверджуючи, що тоді "побачите, що це працює дивовижно". З іншого боку, попередив, що старіші яйця можуть дати непослідовні результати.
Крім того, рекомендував використовувати яйця кімнатної температури для досягнення найкращого результату. Якщо дозволяє час, дістаньте їх з холодильника за 30 хвилин до приготування.
- Спочатку налийте пів склянки води кімнатної температури в чашку, придатну для використання в мікрохвильовій печі.
- Посоліть воду та обережно додайте в чашку одне яйце.
- Потім поставте чашку в мікрохвильову піч і готуйте приблизно 45 – 60 секунд. Вийміть чашку з мікрохвильової печі.
- Вийміть яйце столовою ложкою та покладіть його на паперовий рушник, перш ніж покласти на тарілку або шматок тосту.
Як швидко і просто приготувати яйце-пашот / Фото Unsplash
Експерт підкреслив важливість розуміння потужності мікрохвильових печей, зазначивши, що час приготування може суттєво відрізнятися. Він використовував ту, що має потужність 1200 вольтів.
Основний висновок з цього рецепту – не допускати пересмажування яєць. З появою потужних мікрохвильових печей час приготування, як правило, скоротився і може сильно відрізнятися залежно від приладу. Поекспериментуйте кілька разів, щоб визначити ідеальний час приготування яєць-пашот.
УВАГА! Занадто швидке або занадто тривале нагрівання яйця в мікрохвильовій печі може призвести до його вибуху. Під час нагрівання утворюється пара, і коли вона не може вивільнитися достатньо швидко, відбувається вибух.
Як зварити яйця, які ідеально чистяться?
Секрет досягнення ідеально гладкого яйця криється не в кулінарних хитрощах, а у звичайних принципах фізики. І мовиться не про сіль або харчову соду – ці методи вже давно визнані неефективними.
Знадобиться лише знання про температуру та час:
- кладіть яйця в окріп;
- дотримуйтеся точного часу;
- влаштуйте крижану ванну.
Спробуйте цей метод, і ви назавжди забудете про муки з чищенням яєць!

