/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6f76332f08a36e686929689b85ec8bc4.png)
Желейний торт на бісквітній основі: справжня ніжність та насолода
Барвистий желейний торт, приготований на грецькому йогурті, прикрасить не одне сімейне свято. Це досить простий, але вражаючий як на вигляд, так і на смак десерт.
Пишний бісквіт ідеально огортає ніжна, піниста йогуртова начинка, яка пестить смакові рецептори нотками ванілі. Желе чудово прикрашає середину торта, а безліч смаків робить кожен шматочок новим досвідом. Все це зверху поливає проста, але смачна глазур, глибокий шоколадний смак якої компенсує солодкість усієї композиції.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
Для бісквіта:
- 135 г борошна для кексу;
- 45 г картопляного крохмалю;
- 6 великих яєць;
- 180 г цукру.
Для шару желе:
- 5 кольорових желе (наприклад, апельсинове, лимонне, малинове та ківі);
- 18 г желатинового порошку + 150 мл води;
- 300 мл вершків (36%);
- 1000 г грецького йогурту кімнатної температури;
- 150 г цукрової пудри;
- 1,5 чайні ложки ванільної пасти.
Для глазури:
- 200 г темного шоколаду;
- 200 мл вершків (36%);
- 2-3 кубики білого шоколаду.
Приготування
Приготуйте желе, яке прикрасить йогуртову суміш. Налийте 300 мл гарячої, щойно закип'яченої води в середню ємність. Додайте один пакетик червоного желе та перемішуйте до повного розчинення. Таким же чином перемішайте по одному пакетику помаранчевого, зеленого, малинового та жовтого желе. Після того, як желе розчиниться, відставте його, щоб воно повністю застигло.
Бісквітна основа
Просійте 135 г борошна для кексів та 45 г картопляного крохмалю через дрібне сито, щоб видалити грудочки. Перемішайте вінчиком, поки крохмаль рівномірно не розподілиться по борошні, потім відставте на деякий час.
В окрему, дуже велику миску вилийте 6 великих яєць і додайте 180 г дрібного білого цукру. Збийте вміст миски міксером до легкої, дуже пишної та густої маси. Рекомендується починати на низькій швидкості та поступово збільшувати її в міру збільшення об’єму суміші. Це займе кілька хвилин, тому будьте терплячими.
Коли лопаті міксера залишать видимий слід на яйцях, припиніть збивання та додайте сухі інгредієнти до суміші. Робіть це двома партіями, по кілька ложок за раз, обережно перемішуючи вміст щоразу силіконовою лопаткою. Важливо не перемішувати тісто занадто сильно і не видаляти забагато повітря, тому перемішуйте лише доти, доки не зникне сухий порошок. Намагайтеся зішкрібати тісто з дна миски, оскільки саме там збирається найбільше борошна.
Вистеліть дно форми розміром 24 х 35 смпергаментним папером і залиште боки сухими. Це допоможе тісту прилипати до них під час випікання та запобіжить його осіданню під час охолодження. Вилийте підготовлене тісто у форму та рівномірно розподіліть його по всій поверхні.
Випікайте у розігрітій духовці за температури 170 °C з увімкненим верхнім та нижнім грилем приблизно 30-35 хвилин або доки зубочистка, вставлена в найтовстішу частину, не вийде повністю чистою. Потім вийміть бісквіт з духовки та киньте його на стільницю з висоти приблизно 40-50 см, вибиваючи повітря. Дайте бісквіту повністю охолонути у формі приблизно дві години.
Приблизно через дві години обережно обріжте бісквіт з боків форми, зніміть папір для випічки та перекладіть корж на стільницю. Розріжте його приблизно на 2/3 висоти довгим зубчастим ножем. Це забезпечить приблизно таку ж товщину нижнього коржа, як і верхнього шару під навантаженням, створюючи симетричний поперечний переріз. Відкладіть підготовлені коржі на деякий час.
Шар з желе
Поверніться до желе. Обріжте кожен шматочок желе з боків форми та покладіть на обробну дошку. Наріжте желе кубиками приблизно 1,5-2 см. Після того, як все желе буде нарізане, перекладіть його у велику миску та поставте в холодильник, поки готуєте йогуртову суміш.
Налийте 150 мл гарячої, щойно кип'яченої води в середню ємність і додайте 18 г порошкоподібного желатину. Злегка помішуйте, доки желатин повністю не розчиниться, потім відставте приблизно на 15 хвилин, щоб маса повністю охолонула.
Після цього часу почніть з вершків, які зроблять йогуртову суміш легкою, як хмарка. Налийте 300 мл холодних жирних вершків (36%) у середню миску. За допомогою міксера збийте вміст миски, доки маса не стане помітно пінистою та не збільшиться в об’ємі щонайменше вдвічі, але ще не стане повністю густою. Після досягнення бажаної консистенції поставте миску з вершками в холодильник, щоб вони трохи охолонули.
В окрему, дуже велику миску помістіть 1 літр грецького йогурту кімнатної температури, 150 г цукрової пудри та 1,5 чайної ложки ванільної пасти. Злегка збийте вміст миски міксером до однорідної маси.
Додайте чайну ложку готової йогуртової суміші до охолодженого желатину та швидко перемішайте до однорідної маси. Влийте загартований желатин у йогурт тонкою цівкою, постійно помішуючи на середній швидкості. Це не тільки допоможе розподілити рідину по всьому йогурту, але й запобіжить утворенню грудочок. Після додавання всього желатину перемішуйте ще 30 секунд, переконавшись, що все добре поєднано.
Додайте до суміші попередньо збиті вершки та злегка перемішайте їх з йогуртом за допомогою силіконової лопатки. За бажанням можна збити міксером, але використання лопатки гарантує, що ви не виштовхнете повітря, яке потрапило в суміш під час збивання.
Додайте подрібнене желе до йогуртової суміші та обережно розподіліть його за допомогою силіконової лопатки. Охолоджене желе та холодні вершки можуть призвести до швидкого застигання суміші, тому намагайтеся працювати якомога швидше, не пошкоджуючи желе.
Сборка торта
Перекладіть товстіший шар бісквіту на чисте деко. Дно форми вистеліть пергаментним папером, а боки - пергаментним папером або фольгою. Розподіліть йогуртову суміш по бісквіту. Після того, як вся суміш розподілена, розрівняйте верх силіконовою лопаткою.
Покладіть тонший шар бісквіта поверх начинки та злегка притисніть його, щоб усі шари добре зчепилися. Поставте зібраний торт у холодильник, поки готуєте шоколадну глазур.
Помістіть 200 г дрібно нарізаного темного шоколаду у невелику миску та додайте таку ж кількість жирних вершків. Розігрійте миску в мікрохвильовій печі приблизно 20 секунд, вийміть її, перемішайте вміст і розігрійте ще 20 секунд. Повторюйте ці кроки, доки шоколадна глазур не стане однорідною. Це не повинно зайняти більше хвилини. Ви також можете приготувати глазур на водяній бані.
Вилийте глазур на торт і розподіліть її якомога рівномірніше. Нарешті, прикрасьте торт невеликою кількістю тертого білого шоколаду. Поставте готовий торт у холодильник на кілька годин, або краще на ніч, поки йогуртова суміш і глазур повністю не застигнуть.
З цим десертом доведеться трохи повозитись, але результат того вартує. Такий торт прикрасить будь-яке свято та стане його родзинкою!
Раніше портал Знай писав про незвичайні млинці зі смаком вафельних трубочок: смачно і зі згущенкою, і просто так, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про сливове чаклунство від одесита: як приготувати густе варення, від якого не відірвеш ложку.
Також портал інформував, чому дитину нудить перед школою: 6 основних причин та поради батькам.

