/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2f5bf6ffecbe87d907ffd576aef2255a.jpg)
І ні грама хімії: як зробити смачний та безпечний домашній майонез з 1 яйця
Домашній майонез – це не тільки новий досвід, а й зовсім інший рівень смаку і користі. Як зробити популярний соус без зайвих зусиль розповідає 24 Канал з посиланням на портал Liga.
Скільки часу можна зберігати домашній майонез?
Домашній майонез – це смачно та корисно, але і термін зберігання в нього значно коротший, аніж у магазинної продукції. Найкраще використати домашній соус одразу або на наступний день, а кінцевий термін зберігання – 7 днів, розповідає портал "На пенсії".
Як зробити домашній майонез?
- Час: 5 хвилин
- Порцій: 1
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 200 мілілітрів соняшникової олії;
– 1 чайна ложка яблучного оцту;
– 1 чайна ложка цукру;
– пів чайної ложки солі;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– сухий часник або перець – за бажанням.
Приготування:
- Усі продукти мають бути однакової, кімнатної температури, включно з яйцем.
- У вузьку високу ємність (підійде спеціальний стакан для блендера або звичайна півлітрова банка) вбиваємо яйце. Додаємо олію, оцет, цукор, сіль, гірчицю та, за бажанням, спеції.
- Збивати потрібно блендером, дотримуючись важливого правила: на початку не піднімати його вгору. Блендер слід опустити до самого дна й тримати так, доки суміш не перетвориться на густу масу й не займе більше половини банки.
- Лише після цього можна піднімати блендер і збивати вже всю масу до однорідності.
Смачного!
Які поради стануть у пригоді?
- Якщо сир входить у список ваших повсякденних продуктів, варто знати, як перевірити його якість.
- Поради експертки світового рівня допоможуть це зробити для кожного.

