Усі помилково власноруч "вбивають" смак кави: як правильно варити напій у джезві
Усі помилково власноруч "вбивають" смак кави: як правильно варити напій у джезві

Усі помилково власноруч "вбивають" смак кави: як правильно варити напій у джезві

Варити каву у джезві не так просто, як може здатися на перший погляд. Яку помилку роблять усі і тим самим позбавляють напій його глибокого смаку 24 Каналу розповів дослідник української кухні, ресторатор та письменник Всеволод Поліщук.

Яку помилку в приготуванні кави роблять усі?

При приготуванні кави у джезві потрібно слідкувати, щоб напій не закипів. Саме в цьому ховається секрет глибини смаку.

Чекати, поки кава закипить – велика помилка, адже суть у тому, щоб не дати повітрю винести ефірні олії з кави, в яких смак і аромат. Якщо ви тричі прокип'ятите каву – жодних присмаків деревини, ягід або цитрусових ви вже не відчуєте,
– розповів Всеволод Поліщук.

Усі помилково власноруч "вбивають" смак кави: як правильно варити напій у джезві - Фото 1

Каву з джезви смакували ще наші предки / Фото Pixabay

Які ще секрети варто знати?

Для приготування в джезві треба використовувати каву дуже дрібного помелу. Заливати її потрібно тільки холодною водою, і повільно нагрівати до підняття пінки без закипання, радить ютуб 25 Сoffee Roasters.

Після заварювання перемішувати каву не потрібно – одразу переливаємо в чашку та споживаємо.

Що приготувати до кави?

  • Спробуйте приготувати легку запіканку з гарбуза, сиру та маку.

  • Навіть діти визнають, що вона смачніша за торт.

Источник материала
loader
loader