Шедевр галицької кухні: як приготувати знамениту весільну капусту
Шедевр галицької кухні: як приготувати знамениту весільну капусту

Шедевр галицької кухні: як приготувати знамениту весільну капусту

Засипана капуста – це страва, без якої раніше не обходилося жодне весілля. Вона особливо відома на Галичині, але її готували у всіх регіонах України. 24 Канал радить доторкнутися до історії за рецептом з TikTok muliarova_dim.

Як приготувати засипану капусту?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 1300 грамів квашеної капусти;
– 80 грамів олії;
– 20 грамів цукру;
– 150 грамів вершків;
– 100 грамів домашньої сметани;
– 200 грамів пшона;
– 30 грамів солі;
– 1,5 літра води;
– 2 яйця;
– 1 грам чебрецю;
– 1 грам ялівцю.

Як приготувати весільну капусту: відео

Приготування:

  1. Викладіть капусту у великий казан та залийте водою – вона має повністю покривати капусту. Приправте капусту спеціями.
  2. Акуратно зверху висипте пшоно – воно не має торкатися стінок посудини.
  3. Страву слід варити, не перемішуючи, щоб пшоно не пригоріло.
  4. Далі слід приготувати заправку: для цього яйця з’єднайте зі сметаною та вершками й усе збийте.
  5. Пасеруйте цибулю на вогні. Коли капуста стане м’якою, влийте вершкову суміш та цибулю у казан – постійно помішуйте 2 – 3 хвилини.
  6. Вимкніть капусту та викладіть її на блюдо.
  7. Весільну капусту можна подавати зі шкварками.

Зверніть увагу!

Пісну засипану капусту подають з грибною засмажкою з білих грибів або печериць. Гриби потрібно спочатку відварити, а потім обсмажувати з цибулею, радить портал Shuba.

Які страви варто спробувати?

  • На кожен день варто зберегти рецепт швидких пиріжків на кефірі. Лічені хвилини – і вся сімʼя сита!

  • А до чаю гарно смакуватиме просте й чудове печиво, яке стало зіркою соцмереж.

Джерело матеріала