/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8c2b243aabc6536d25c134fd08a113fc.png)
Рецепт смачного торта без випічки на Різдво чи Новий рік
Торт без випікання// фото: sensatsiya.com
Цей неймовірно простий та ошатний торт без випікання стане справжньою традицією для тих, хто збирає найближчих та найрідніших за спільним святковим столом на Різдво та Новий рік — варто лише раз спробувати. Його рецепт настільки легкий, що з ним впорається будь-яка господиня. А ще це ідеальне рішення в умовах довготривалих відключень електроенергії.
Інгредієнти
Для основи (корж-крихта)
-
Борошно просіяне — 120 г
-
Цукор — 2 столові ложки
-
Какао-порошок — 2 столові ложки
-
Масло вершкове (заморожене) — 80 г
Для сметанного крему та стабілізації
-
Сметана жирна (20%) — 500 г
-
Цукор — 3 столові ложки
-
Ванільний цукор — 2 чайні ложки
-
Желатин — 10 г
-
Вода холодна — 4 столові ложки
Для начинки
-
Мигдаль — 100 г
-
Чорнослив — 100 г
-
Чорний шоколад — 100 г
Процес приготування десерту
Створюємо основу
-
Спершу необхідно підготувати основу. У миску просіюють борошно, додають какао-порошок та цукор, усе ретельно перемішуючи до однорідного кольору.
-
Далі в цю суміш натирають на дрібній тертці заморожене вершкове масло, попередньо обвалявши його в борошні, щоб полегшити процес.
-
Після цього масляно-борошняну суміш швидко перетирають руками, щоб утворилася однорідна розсипчаста крихта.
-
Цю крихту поміщають на розігріту сковорідку з антипригарним покриттям і, постійно помішуючи, обсмажують на вогні до появи насиченого коричневого кольору. Цей етап триває приблизно 5 хвилин, надаючи крихті глибокого смаку. Готову масу перекладають назад у миску і залишають охолоджуватися.
Підготовка начинки та крему
Поки крихта остигає, займаються кремом та наповненням.
-
В окремій ємності желатин заливають холодною водою і залишають для набухання.
-
Далі готують начинку — чорнослив нарізають невеликими акуратними шматочками гострим ножем, мигдаль подрібнюють, а чорний шоколад, попередньо охолоджений у холодильнику для легкості нарізання, рубають на маленькі шматочки.
-
Для крему жирну сметану з’єднують із цукром та починають збивати міксером, поки маса не збільшиться в обсязі й не стане пишною. Набухлий желатин ставлять у мікрохвильову піч буквально на одну хвилину, щоб він повністю розчинився, але не закипів.
-
У готовий сметанний крем додають усі підготовлені інгредієнти — чорнослив, мигдаль та шоколад. Сюди ж насипають ванільний цукор. Усе ретельно перемішують і швидко вливають розчинений желатин, миттєво доводячи крем до однорідності.
Формування та стабілізація десерту
-
Беруть форму для торта. На її дно рівномірним шаром викладають приблизно половину шоколадної крихти.
-
Зверху обережно виливають весь сметанний крем із начинкою. Далі покривають поверхню крему крихтою, що залишилася, створюючи верхній шар торта.
-
Сформований десерт відправляють у холодильник на стабілізацію. Зазвичай 2-3 три години достатньо, щоб торт повністю застиг для подавання на святковий стіл і здивував гостей своєю красою та ніжним смаком.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
