/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F95651fc53876919fd57d26aeb9264153.jpg)
Не шкода запозичити в сусідів: як приготувати неймовірно красивий польський різдвяний пляцок
Ніжне желе всередині шоколадного бісквіта – це поєднання, перед яким просто неможливо встояти. Тим паче коли виглядає пляцок так яскраво й апетитно, що займає центральне місце за столом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька".
Як приготувати польський різдвяний пляцок?
- Час: 1 година 30 хвилини
- Порцій: 12
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
– 6 яєць;
– 160 грамів цукру;
– 250 грамів борошна;
– 2 столові ложки какао;
– 10 столових ложок води;
– 10 столових ложок рослинної олії;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– дрібка солі.
Бісквіт:
– 3 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 склянка борошна;
– 5 столових ложок води;
– 5 столових ложок рослинної олії;
– дрібка солі.
Крем:
– 500 мілілітрів молока;
– 1 пакетик пудингу;
– 3 столові ложки цукру;
– 200 грамів вершкового масла;
– 4 види желе.
![]()
Яскравий та смачний акцент свята / "Господинька"
Приготування:
- Білки збиваємо з сіллю, додаємо цукор і збиваємо до піни.
- Поступово додаємо жовтки, олію, воду та решту інгредієнтів для шоколадного бісквіта.
- Випікаємо 30 – 35 хвилин при 170 градусах, даємо охолонути та розрізаємо на 2 частини.
- Так само готуємо звичайний бісквіт.
- Тепер крем. Пудинг змішуємо з молоком, варимо до загустіння, накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Усі види желе найкраще приготувати заздалегідь.
- Збиваємо масло із заварним кремом. Перемащуємо звичайний бісквіт.
- Одну частину нарізаємо смужками, викладаємо їх на крем і зверху змащуємо, поміж смужками викладаємо желе.
- Накриваємо іншою половиною шоколадного бісквіта.
- Ставимо у холодильник, щоб гарно просочився.
Як не зіпсувати бісквіт?
Інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Увесь посуд повинен бути ідеально чистим, одна краплина жиру – і бісквіт не підніметься, наголошує Moje gotowanie.
Також не відкривайте духовку щонайменше 25 хвилин. Через перепад температури бісквіт може різко опасти.
Які смаколики варто спробувати?
Потіште себе улюбленим "Наполеоном" – за рецептом Лілії Цвіт він виходить божественним.
А ще свята будуть незабутніми з відомим на весь світ тортом "Пані Валевська".

