«Де відповідальність Авакова?»: Батько Гандзюк заступився за генпрокурора
«Де відповідальність Авакова?»: Батько Гандзюк заступився за генпрокурора

«Де відповідальність Авакова?»: Батько Гандзюк заступився за генпрокурора

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк звернувся до президента Володимира Зеленського в зв'язку з можливою зміною генерального прокурора.

Звернення до президента Віктор Гандзюк опублікував в Facebook.

Він нагадав, що 4 березня виповнюється рік і чотири місяці з дня смерті Каті і понад півтора року з дня нападу на неї.

«Десятки судів.

Смішні вироки виконавцям.

Нуль замовників за ґратами.

Якщо від колишнього Генпрокурора я і Катя чули тільки гучні і брехливі обіцянки і закиди, то у нинішнього, здається, нарешті є зрушення», - написав Віктор Гандзюк.

Він зазначив, що в Болгарії затримали організатора вбивства Каті Олексія Левіна.

«Урешті почали ворушити злочинні угруповання, які роками дозволяли собі калічити і вбивати тих, на кого покажуть представники влади або правоохоронних органів.

У мене знову з'явилася надія, що вбивці моєї дочки дійсно будуть покарані», - пояснив Віктор Гандзюк.

Він висловив стурбованість у зв'язку з новиною про те, що генерального прокурора Руслана Рябошапку мають намір відправити у відставку, що призведе до затягування справи про вбивство Каті.

«Де гарантія того, що нові прокурори просто не зіллють справу Каті і не звинуватять в цьому Рябошапку? Насправді мені не важливо, хто саме буде генеральним прокурором.

Однак я хочу запитати Вас, пане президенте: а як же Ваші обіцянки, що нова прокуратура доведе справу Каті до кінця? Ви ж особисто обіцяли мені і на всю країну, що вбивці Каті сидітимуть? Саме Ви є гарантом того, що Павловський все-таки сяде за ґрати, що Левіна повернуть в Україну, що посадять Мангера, а за ним і Гордєєва з Ріщуком.

А не закриють справу після закінчення термінів», - додав батько херсонської активістки.

Водночас Віктор Гандзюк поклав відповідальність за затягування справи про вбивство дочки на поліцію і особисто главу МВС Арсена Авакова.

«Чому таку ж відповідальність не несе пан Аваков? Де відповідальність за втечу з України Левіна, якого попередив глава обласної поліції Меріков, а Аваков тепер підвищив його по службі? Де відповідальність за знищення поліцією частини матеріалів у справі Каті, за те, що більшість поліцейських, які активно допомагали вбивцям моєї дочки, «заховані» по районах? Зрештою, де його відповідальність за десятки нерозкритих нападів на цивільних активістів?», - запитує батько активістки.

Віктор Гандзюк висловив упевненість в тому, що Рябошапка хоче довести справу Катерини Гандзюк до кінця «і всі причетні до її вбивства нарешті будуть справедливо покарані».

Раніше ЗМІ повідомили, що новим генеральним прокурором України можуть призначити нардепа від «Слуги народу» Сергія Іонушаса.

Зокрема, на зустрічі з фракцією «Слуга народу» Зеленський оголосив, що бачить новим прем'єром Дениса Шмигаля.

Фракція «Слуга народу» на засіданні ввечері 3 березня ухвалила рішення задовольнити заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку.

Лише троє нардепів від «Слуги народу» утримались під час голосування за відставку очільника уряду.

До слова, Зеленський може оголосити про відставку Скалецької у Нових Санжарах.

Також у депутатів в «є запитання» до глави СБУ Івана Баканова.

Ввечері 2 березня нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський заявив, що президент Володимир Зеленський зустрівся з Олексієм Гончаруком, після чого останній написав заяву на звільнення.

Також ЗМІ повідомили, що «Слуги народу» отримали від Офісу Зеленського інструкцію, як вщент розкритикувати уряд та керівників силових органів.

Генпрокурор Руслан Рябошапка: Підстав для моєї відставки нема.

Це - політичні провокації.

У «Слузі народу» пояснили, навіщо потрібні кадрові зміни в Кабміні.

Джерело матеріала
loader
loader