До ВРУ подали дві постанови, які заблокували підписання закону про землю
До ВРУ подали дві постанови, які заблокували підписання закону про землю

До ВРУ подали дві постанови, які заблокували підписання закону про землю

Про це свідчать дані Верховної Ради України.

До парламенту було подано дві постанови про скасування результатів голосування за закон про ринок землі зареєстрували позафракційні депутати-мажоритарники: постанову №2178−10-П депутат Антон Поляков, а постанову №2178−10-П1 депутат Оксана Савчук.

«Під час ухвалення парламентом зазначеного рішення було допущено порушення ряду вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України щодо процедури прийняття парламентом законів», — заявляє Поляков, у пояснювальній записці до постанови №2178−10-П.

За його словами всупереч законодавству України головним комітетом не підготовлено додаткової порівняльної таблиці з урахуванням пропозицій (поправок) народних депутатів України, які не були включені до порівняльної таблиці законопроекту, що пропонується головним комітетом для прийняття у другому читанні.

Для прикладу, згідно з наведеною стенограмою засідання комітету народний депутат України Олександр Колтунович стверджує, що з 520 поданих ним поправок до порівняльної таблиці було включено лише 98 правок.

«Проектом постанови пропонується скасувати рішення Верховної Ради України від 31 березня 2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178−10 від 10 жовтня 2019 року“», — йдеться в документі.

Зазначимо, що текст постанови №2178−10-П1 наразі відсутній.

Варто звернути увагу, що доки парламент не розгляне ці постанови, закон не можуть підписати ані спікер, ані президент.

Тобто закон не набуде чинності.

У разі, якщо Рада проголосує більшістю голосів бодай за одну з постанов, то рішення щодо закону про ринок землі буде вважатися анульованим.

Джерело матеріала
loader
loader