Великдень 2020: як спекти паску в домашніх умовах
Великдень 2020: як спекти паску в домашніх умовах

Великдень 2020: як спекти паску в домашніх умовах

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

19 квітня в Україні будуть відзначати Воскресіння Христове – одне з найважливіших православних свят.

У цей день закінчується Великий піст, християни збираються у родинному колі, накривають багаті столи на чолі яких завжди стоїть паска.

Loading...

НАРОДНА ПРАВДА пропонує прості рецепти паски, які легко приготувати вдома.

Класичний рецепт.

Популярні новини зараз.

У Вінницькій області загадково помер військовий ЗСУ: деталі трагедії.

У Путіна коронавірус?: стало відомо про поганий стан президента РФ.

Олег Винник все?: з’явилося страшне фото співака.

8-10 яєць;.

0,5 л молока;.

75 г свіжих або 10-15 г сухих дріжджів;.

150 г вершкового масла;.

500 г цукру;.

1 пакетик ванільного цукру;.

9 склянок борошна;.

1,5 ч.

солі без верху.

Процес приготування:.

Опара – розвести дріжджі в теплому молоці, додати 1 столову ложку цукру і 2 склянки борошна.

Перемішати суміш до консистенції густої сметани і поставити підніматися в тепле місце.

Опара повинна збільшитися приблизно у три рази.

Розтерти яйця з цукром і сіллю, додати до опарі і перемішати.

Додати борошно і замісити некруте тісто.

Накрити його і залишити в теплому місці.

Коли об’єм тіста збільшиться у 2-3 рази, розтопити масло на водяній бані, додати в нього ваніль і ввести у тісто.

Ще раз гарненько вимісити і дати трохи підійти.

Форми для випічки змастити маслом.

Тісто потрібно відривати шматочками і наповнювати форму тільки наполовину.

Накрити форми рушником і дати підійти до країв.

Поставити в духовку і випікати 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Перевірити готовність паски можна за допомогою дерев’яної палички.

Прикрасити готовий виріб можна традиційною білковою або шоколадною глазур’ю.

Дієтична сирна паска для тих, хто худне:.

Сухий сир будь-якої жирності – 500 грам;.

Сметана 15% – 200 грам;.

Ряжанка 4% – 100 мл;.

Мед або цукор – 4 столові ложки;.

Будь-які сухофрукти;.

Цедра лимона;.

Ванільний екстракт або ванілін.

Спосіб приготування:.

Сухофрукти замочити в окропі.

Коли ягоди розбухнуть, нарізати дрібними шматочками.

Сир протерти через сито.

Додати сметану, мед, ряжанку, ванільний екстракт, цедру лимона на тертці і сухофрукти.

Форму для паски перевернути, вистелити харчовою плівкою або марлею.

Викласти в неї сирну суміш.

Форму поставити в миску, куди буде стікати рідина.

Зверху притиснути пресом і поставити в холодильник на 12 годин.

Прибрати краю плівки, перевернути і прикрасити за смаком.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що Українська співачка Тіна Кароль поділилася рецептом сирної паски, що дістався їй від мами.

Також читайте як пофарбувати крашанки натуральними фарбами.

Теги за темою
Народна Правда Великдень
Джерело матеріала
loader
loader