На інстаграм-сторінці Петра Порошенка з'явились промовисті фото, на яких Марина з доньками Євгенією та Олександрою готують паски на Великдень.
Петро Порошенко переконаний, що домашні паски, виготовлені руками Марини, є найсмачнішими у світі.
А щоб вона вдалась і мала відмінний смак, Порошенко рекомендує українцям перед приготуванням прочитати молитву.
Окрім випікання пасок для родинного кола, Марина Порошенко та доньки цьогоріч вирішили приготувати великодні ласощі для захисників України, які лікуються в Київському шпиталі та не мають можливості розділити свято зі своїми родинами.
Для перегляду усіх фото гортайте праворуч:.
о 2:25 PDT.
Рецепт великодньої паски від Марини Порошенко.
1 л молока;.
100 г дріжджів;.
100 мл олії;.
2-3 кг борошна;.
200-300 г родзинок;.
250 г маргарину;.
250 г вершкового масла;.
8 яєць;.
400 г цукру;.
1 пакетик ванільного цукру;.
цукор для глазурі.
Рецепт приготування.
Для опари: 100 г дріжджів розчиняємо у пів склянки теплого молока.
На малому вогні розтоплюємо 250 г маргарину і 250 г вершкового масла.
Додаємо до опари масло із маргарином та 8 яєць.
Додаємо олію, 2-2,5 склянки борошна та 50 г цукру.
Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин підніматися.
Через пів години починаємо замішувати тісто.
У опару додаємо 1 пакетик ванілі, родзинки та 400 г цукру.
Замішуємо все це 2-3 кг просіяного борошна.
Тісто має "відставати" від миски.
Залишаємо підніматися у теплому місці.
Готове тісто розкладаємо у форми на ⅔ і даємо 10-15 хвилин піднятися.
Випікаємо у духовій шафі при 180 градусах 45-50 хвилин.
Для білої глазурі збиваємо білок із цукром до густої білої піни і прикрашаємо паски, коли вони охолонуть.