Комітет завершив розгляд 16 тисяч поправок до банківського законопроєкту та рекомендував Раді його ухвалити
Комітет завершив розгляд 16 тисяч поправок до банківського законопроєкту та рекомендував Раді його ухвалити

Комітет завершив розгляд 16 тисяч поправок до банківського законопроєкту та рекомендував Раді його ухвалити

Фінансовий комітет парламенту розглянув усі 16 тисяч поправок до законопроєкту про неповернення банків колишнім власникам та рекомендував ухвалити його в другому читанні.

Про це у Facebook повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Чотири дні обговорення рекордної кількості поправок – і наш фінансовий комітет рекомендував закон про банки до другого читання. Одразу скажу, що всі норми, які стосуються кейсу "ПриватБанку" та забороняють повернення банків екс-власникам, залишилися без змін", - пояснив він.

За словами Железняка, за відповідне рішення проголосували 18 членів комітету. Усього ж у комітеті 32 депутати.

Водночас комітет врахував низку правок і до другого читання у законопроєкт внесли деякі зміни:

  • прибрали норму про обмеження державної реєстрації. Питання може бути вирішено на рівні підзаконних нормативно-правових актів, без змін до закону;
  • змінено процедури по призначенню судом аудиторської компанії, яка визначатиме розмір збитків;
  • судові провадження, які розпочалися, але не отримали остаточне рішення до дня набрання чинності цим Законом, вирішуються, розглядаються або переглядаються за новими правилами, передбаченими цим Законом;
  • внесли уточнюючі зміни в норму про заборону зупинення аукціонів;
  • техніко-юридичні зміни, які покращують якість законопроекту. 

Розгляд всіх правок до закону про банки на Комітеті завершено!!! 18 членів Комітету "За"!!! Чотири дні обговорення...

Опубліковано Ярославом Железняком Понеділок, 27 квітня 2020 р.

Нагадаємо, під час позачергового засідання 30 березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт, який унеможливлює повернення виведених з ринку банків колишнім власникам. Передбачається, що власники та колишні власники банків, які були виведені з ринку, можуть претендувати на відшкодування збитків у грошовій формі, якщо їхні інтереси під час виведення були порушені. Водночас грошова компенсація є єдиним можливим способом захисту інтересів таких власників, а можливе визнання судом незаконним рішення про виведення банку з ринку не передбачає скасування такого рішення.

До другого читання депутати подали рекордні 16 тисяч поправок до законопроєкту. 6 тисяч поправок подав виключений зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков. Майже 2 тисячі поправок вніс очільник групи "За майбутнє" Віктор Бондар, майже 1800 поправок подав депутат від "Слуги народу" Дмитро Чорний та ще по 1600 поправок – нардепи від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Дунда.

Відео У ВР народні обранці шукають спосіб, як прийняти закон про неповернення банків

Законопроєкт про банки, на ухваленні якого наполягає Міжнародний валютний фонд, може потрапити в сесійну залу лише на початку травня. Наступного тижня документ, який нардепи ухвалили у першому читанні, а потім запропонували до нього аж 16 тисяч правок, розглянуть на засіданні фінансового комітету. МВФ тим часом і далі ставить цей закон, як одну з двох головних умов наступного траншу.  

У ВР народні обранці шукають спосіб, як прийняти закон про неповернення банків
Джерело матеріала
loader
loader