Рада створила комісію із захисту прав інвесторів
Рада створила комісію із захисту прав інвесторів

Рада створила комісію із захисту прав інвесторів

ТСК очолила Галина Янченко.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 319 народних депутатів із 371 зареєстрованого в сесійній залі.

Постановою передбачено створити ТСК і встановити, що вона створюється на правах головного Комітету з питань захисту прав інвесторів.

Тимчасова спеціальна комісія утворюється з метою підготовки та надання на розгляд ВР законодавчих ініціатив із захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції; визначення пріоритетних напрямків удосконалення законодавства щодо створення умов для інвестиційної діяльності; забезпечення захисту прав інвесторів (бізнесу); здійснення парламентської співпраці з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для сприяння створенню безперешкодних умов для залучення інвестицій.

Також ТСК створюється з метою здійснення збору та аналізу, в межах повноважень, інформації для проведення парламентських слухань: про випадки порушення прав бізнесу судовою владою, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади України, в тому числі правоохоронними органами, порушень прав інвесторів шляхом зловживань положеннями чинного законодавства України.

Кількісний склад Тимчасової спеціальної комісії - 13 народних депутатів.

Очолила ТСК народний депутат від "Слуги народу" Галина Янченко, її заступником є народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

До складу ТСК обрано народних депутатів від "Слуги народу" Олексія Красова, Андрія Костіна, Дмитра Наталуху, Владлена Неклюдова, Галину Михайлюк, Сергія Іонушаса, Артема Культенка; від "Опозиційної платформи - За життя" - Ігоря Абрамовича; від "Батьківщини" - Андрія Ніколаєнка; від групи "Партія "За майбутнє" - Ларису Білозір, від групи "Довіра" - Роберта Горвата.

Термін діяльності Тимчасової спеціальної комісії - один рік.

Звіт ТСК про виконану роботу передбачено заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніш як через 6 місяців з дня ухвалення цієї постанови.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader