"Плівки Єрмака": НАБУ відкрило провадження у справі - ЗМІ
"Плівки Єрмака": НАБУ відкрило провадження у справі - ЗМІ

"Плівки Єрмака": НАБУ відкрило провадження у справі - ЗМІ

Національне антикорупційне бюро відкрило два кримінальні провадження у справі "плівок Єрмака".

Про йдеться у відповіді НАБУ на запит "Радіо Свобода"

"Відповідно до вказаної заяви (адвоката в інтересах народного депутата України - ред.), громадянин України одержав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішень головою Офісу президента щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади. Відомості про кримінальне правопорушення … внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація – частина 2 статті 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – ред.)", – цитує видання.

Як зазначається, одне з проваджень відкрите щодо голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У НАБУ уточнили, що голову Офісу президента підозрюють в "одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі за ухвалення рішень щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади".

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких нібито Денис Єрмак - брат керівника Офісу президента - проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче курирувати "Укрзалізницю", а на іншому обговорюється посада на Київській митниці.

Андрій Єрмак заявив, що звернеться до Державного бюро розслідувань і СБУ з приводу оприлюднених записів.

2 червня Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ розпочати досудове розслідування проти брата глави Офісу президента Дениса Єрмака.

Джерело матеріала
loader
loader