Хабар у 6 мільйонів доларів для САП та НАБУ: в компанії Burisma відреагували на це
Хабар у 6 мільйонів доларів для САП та НАБУ: в компанії Burisma відреагували на це

Хабар у 6 мільйонів доларів для САП та НАБУ: в компанії Burisma відреагували на це

Керівництву САП та НАБУ намагалися передати хабар у розмірі 6 мільйонів доларів. Гроші мали нібито передати від Миколи Злочевського, який є кінцевим бенефіціаром компанії Burisma. Сама компанія неодноразово стала об'єктом корупційних розслідувань.

Директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький провели пресконференцію, е розповіли деталі цієї історії. Про це повідомляє 24 канал.

За їх словами, передача цього хабаря – це окремий епізод, який ніяк не пов'язаний ні з компанією Burisma, ні колишнім віцепрезидентом США, а тепер кандидатом у президенти Джо Байденом чи його сином Хантером.

Хабар призначався за закриття епізоду, в якому Злочевський сприяв у заволодінні фінансами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку".

Про те, що Burisma не причетна до цієї справи, опубліковано і на сайті компанії.

"Компанія Burisma Group та її керівництво не мають жодного стосунку до повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та деяких ЗМІ щодо участі в неправомірних діях. Задля уникнення спекуляцій просимо представників медіа уникати ототожнень та припущень", – йдеться в заяві.

Кого підозрюють в даванні хабаря

Поки у справі про хабар у 6 мільйонів доларів троє підозрюваних. Але може бути більше. Правоохоронці не називають їх імен.

За даними ЗМІ, затримали заступника начальника Податкової служби Києва Миколу Ільяшенка та директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу. Ше одна затримана – жінка, вона теж довірена особа Злочевського.

Окрім того, правоохоронці зараз встановлюють, хто з Генеральної прокуратури міг допомагати зловмисникам і надав інформацію по цій справі.

 

Теги за темою
Новини України Новини політики Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader