Зеленський розпорядився підвищити зарплати лікарям другої ланки з 1 вересня
Зеленський розпорядився підвищити зарплати лікарям другої ланки з 1 вересня

Зеленський розпорядився підвищити зарплати лікарям другої ланки з 1 вересня

Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради щодо запобігання розповсюдження коронавірусу обговорив можливості підвищення зарплат лікарям другої ланки з 1 вересня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їх зарплати мізерні. Поки не запрацює нова система нарахування зарплат в 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати - наших героїв сьогодні - зростуть вже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати", - сказав президент.

У свою чергу держава готова виділяти на підвищення зарплат понад 2 млрд гривень щомісяця.

"Це дозволить забезпечити підвищення виплат лікарям другої ланки до 70% від їх тарифної ставки, медсестер і санітарів - на 50% та 25% відповідно від мінімальної заробітної плати", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив президент, на сьогоднішній день тарифна ставка лікаря-хірурга – понад 5 тис. гривень. Після підняття заробітної плати з вересня ставка складе приблизно 10,5 тис. грн.

Також міністр фінансів Сергій Марченко і міністр охорони здоров'я Максим Степанов додали, що в разі погодження формули, зарплата середнього медперсоналу підніметься до більш 7 тис. гривень, а молодшого – наблизиться до 6 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я планує ввести і відкоригувати коефіцієнт складнощі у тарифах на медичні послуги. Відповідні зміни потрібні для встановлення справедливих і обгрунтованих тарифів, які забезпечать гідний рівень оплати для медиків, а також якісні послуги для пацієнтів.    

Джерело матеріала
loader
loader