Як розповісти партнеру, що ви імітуєте оргазм
Як розповісти партнеру, що ви імітуєте оргазм

Як розповісти партнеру, що ви імітуєте оргазм

За даними різних досліджень, від третини до двох третин жінок принаймні раз в житті імітували оргазм. Але це не нормально і потрібно розв'язувати цю проблему.

Перший крок до цього – це розмова, але ж які слова підібрати в такій пікантній темі, щоб не образити почуття коханої людини? Про це розповіла сексолог Тетяна Мулявко, пише 24 канал.

Для початку, переконайтеся, що партнер хочу вас чути і слухати. Що у вас з ним довірчі відносини, він готовий до діалогу. Якщо цього немає – то краще почати не з оргазмів, а в принципі з довірою в парі.

Почніть з секс-просвіти

Поясніть, як "працює" жіночий оргазм. Покажіть статистику, що більшість відчуває його тільки від стимуляції клітора і це абсолютно нормально. Розкажіть, що важлива не тільки фізична сторона питання, а й контекст.

Почитайте разом різні книги про секс-просвіті, наприклад Емілі Нагоскі. Якщо партнер відмахується зі словами, що це все маячня, то у мене для вас погані новини. Якщо відкритий до діалогу – йдемо далі, 
– розповіла сексолог.

Розкажіть про стереотипи й тиск на жінку

Не кінчає – значить фригідна і неповноцінна. Нормальні жінки відчувають "вагінальний оргазм", а кліторальний – неповноцінний.

Третина жінок імітує оргазм
Третина жінок імітує оргазм / Фото unsplash

У відповідь партнерка може поділитися про те, які стереотипи існують щодо нього: у хорошого коханця жінка повинна відчувати оргазму від одного виду члена і т.д. Здорово, якщо ви разом в діалозі постараєтеся їх спростувати.

Про імітацію

А ось тепер можна сказати, що раніше ви імітували тому, що ... (підставити причину: боялися, що партнер вважатиме неповноцінною, не хотіли його образити і т.д.).

Зате зараз хочете разом вивчати своє тіло, пізнавати нове й отримувати справжнє, а не вигадане задоволення.

Я не кажу, що ця схема всім підійде. Розмови про секс – дуже делікатна тема, не всі можуть спокійно і безболісно реагувати. Говорити чи ні, змінювати що-небудь чи ні – вибір за кожною,
– розповіла лікарка.

Теги за темою
Здоров'я Психологія Олександр Бевза
Джерело матеріала
loader
loader