Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін показав і розповів, як приготувати курячий бульйон з кльоцками із маци. Допомагав йому банкір і музикант Володимир Лавренчук.
А поки блюдо готувалося, ведучі обговорили як виглядають «еталонні кури», відмовили глядачів купувати бройлерну птицю і пояснили, чому курку потрібно варити разом з лапами.
«Бройлери категорично не підходять. Для цього супу потрібна домашня несучка, не надто стара і бажано кукурудзяної відгодівлі», - поділився Сава Лібкін.
Ефір проходив в одеському ресторані «Дача».
Рецепт курячого бульйону
На 6-7 порцій:
- домашня курка вагою приблизно 1,2 кг
- 100 г цибулі-порею
- 70 г моркви
- 100 г кореня петрушки
- 70 г кореня селери
- 70 г стебла селери
- 1 лавровий листок
- 5 горошин запашного перцю
- сіль за смаком
- петрушка, кріп, зелена цибуля за смаком
Для кльоцок з маци:
- 100 г маци
- 50 г курячого жиру
- 50 г ріпчастої цибулі
- 7 яєць
- 2 гілочки кропу
- сіль за смаком
Приготування курячого бульйону з галушками з маци
1. Курку потрошимо, миємо, заливаємо холодною водою і варимо дві години, без кипіння. Після півторагодинного варіння бульйон солимо за смаком.
2. Ще через пів години курку і потрухи дістаємо з бульйону і, злегка охолодивши, відокремлюємо все м'ясо від кісток і шкіри.
3. Всі відокремлене м'ясо і тельбухи нарізаємо соломкою і опускаємо в бульйон. Корінь петрушки, корінь селери і моркву миємо, очищаємо, нарізаємо соломкою і додаємо в суп.
4. Стебла селери нарізаємо тонкими скибочками і також додаємо в суп.
5. Лук-порей очищаємо, миємо й нарізаємо соломкою. Додаємо його через 10 хвилин після початку варіння супу.
6. Бульйон з м'ясом і овочами повинен варитися 35 хвилин, практично без кипіння.
7. За п'ять хвилин до закінчення варіння опускаємо в суп один лавровий листочок і п'ять горошин запашного перцю.
8. Для кльоцок подрібнюємо мацу в борошно.
9. Просіваємо її через сито.
10. У розтопленому курячому жирі смажимо нашатковану в крихту ріпчасту цибулю до готовності.
11. Додаємо трохи солі, яйця, дрібно рубаний кріп і смажену цибулю з жиром.
12. Замішуємо тісто консистенції густої сметани.
13. У готовий суп двома чайними ложками опускаємо тісто маленькими грудочками і доводимо суп до кипіння.
14. Через хвилину кипіння галушок вимикаємо вогонь і накриваємо суп кришкою.
15. Через 10 хвилин розливаємо суп по тарілках.
16. Зверху в кожну тарілку щедро додаємо рубану зелень петрушки, кропу і зелену цибулю.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: УНІАН