Підозрюваного в підпалі автівки журналістів "Схем" арештували на два місяці з можливістю внесення застави
Підозрюваного в підпалі автівки журналістів "Схем" арештували на два місяці з можливістю внесення застави

Підозрюваного в підпалі автівки журналістів "Схем" арештували на два місяці з можливістю внесення застави

Підозрюваному в підпалі редакційного автомобіля журналістів "Схем", ім'я та прізвище якого не розголошують у цілях слідства, обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 175 650 гривень.

Відповідне рішення у п’ятницю, 28 серпня, ухвалив Броварський міськрайонний суд Київської області, повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що прокурори, разом із адвокатом водія "Схем" та власника підпаленої машини Бориса Мазура, клопотали про взяття підозрюваного під варту без можливості внесення застави. Вони висловили занепокоєння тим, що чоловік може здійснити спробу переховування від слідства на непідконтрольних Україні територіях, оскільки він родом із Луганської області.

Водночас захисники заперечували будь-які ризики щодо втечі підзахисного та просили для нього домашній арешт.

Під час засідання підозрюваний відмовився свідчити проти себе у залі суду.

Раніше поліція повідомила, що затримали двох осіб, які, ймовірно, причетні до підпалу автомобіля. Один із затриманих - житель Луганської області, а інший - киянин. Ще двох підозрюваних оголосили в розшук.

"Призначена судом застава порівняно невелика, і її можуть швидко внести або родичі підозрюваного, або ті, кому вигідне його швидке звільнення з-під варти. Оскільки він лише підозрюваний у підпалі, і може дати свідчення на організаторів, або й замовників. Натомість, якщо він вийде на свободу і буде переховуватись від слідства - це значно зашкодить ефективності подальшого розслідування", - прокоментувала рішення суду адвокатка Мазура Оксана Максименюк.

Нагадаємо:

  • У ніч проти 17 серпня в Броварах під Києвом невідомі спалили автомобіль журналістів "Схем".
  • За підпалом можуть стояти фігуранти розслідувань. На передньому лівому колесі авто виявили невідомий матеріал, схожий на залишки запалювальної суміші. 
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал: сподівається, що винних знайдуть швидко. Також пригадав, як і йому свого часу спалили автівку.
  • Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження. Подія кваліфікована як умисне знищення. 
  • 26 серпня поліція повідомила, що затримала мешканця Луганської області, який підозрюється у підпалі авто.
  • Незабаром заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у підозрюваного були двоє співучасників, а сам злочин був замовним.

Відео Невідомі спалили автомобіль знімальної групи програми розслідувань "Схеми"

Невідомі спалили автомобіль знімальної групи програми розслідувань "Схеми", що виходить на "Радіо свобода". Усе сталось вночі в Броварах Київської області біля будинку водія і власника машини - Бориса Мазура. Свідки кажуть - спочатку почули гучний звук, а потім машина зайнялася. Гасити вогонь почали сусіди, потім приїхали рятувальники. У ДСНС уже резюмували - причина пожежі - підпал. В редакції "Схем" розповідають: на цьому авто чотири роки пересувався журналіст Михайло Ткач, який відзняв та оприлюднив не одне розслідування про переїзд гаранта на президентську дачу, яку той обіцяв віддати дітям. Розслідувач неодноразово наголошував, що за їхньою робочою машиною ведуть спостереження. А 8 серпня в будинку Михайла Ткача виявили прослуховий пристрій.  

Невідомі спалили автомобіль знімальної групи програми розслідувань "Схеми"
Джерело матеріала
loader
loader