Кабмін розширив перелік окупованих населених пунктів на Донбасі
Кабмін розширив перелік окупованих населених пунктів на Донбасі

Кабмін розширив перелік окупованих населених пунктів на Донбасі

Село Заїченко Волноваського району Донецької області відтепер перебуває у списку населених пунктів, які тимчасово не підконтрольні українській владі. 

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України на засіданні 16 вересня. 

Крім того, своїм розпорядженням уряд виключив село Заїченко з переліку населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення.

"Внести у додатки 1 і 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. №1085 "Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення" (Офіційний вісник України, 2014 р., №92, ст. 2655; №16, ст. 564, №50, ст. 1759) зміни, що додаються", - сказано в документі.

До слова, від серпня 2014 року село Заїченко перебуває на тимчасово окупованій території під контролем проросійських бойовиків. Згідно з переписом 2001 року там мешкало усього 311 людей.

Як повідомлялося, посли Європейського Союзу 9 вересня проголосували за подовження санкцій проти РФза незаконну анексію Криму. Також незабаром антиросійські обмеження поширять на росіян, які брали участь у будівництві Керченського мосту. 

Нагадаємо, 6 вересня в Києві відбулася розширена нарадакерівництва української делегації в Тристоронній контактній групі. На ній розглянули питання щодо ситуації на Донбасі та заяв ватажків бойовиків розпочати обстріли українських позицій через нібито недотримання українською стороною умов перемир'я та зміщення укріплень у районі Шумів поблизу Горлівки Донецької області. 

У Берліні 11 вересня протягом семи годин відбувалася зустріч радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.  За її результатами, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвавголовним досягненням зустрічі в "нормандському форматі" домовленість про продовження режиму "тиші" на Донбасі. 

Згодом президент України Володимир Зеленський заявив, що буде ще одна така зустріч, адже на переговорах 11 вересня радники не встигли обговорити всі питання і поставити крапку в багатьох з них. 

Відео На Приморській ділянці фронту російські окупанти цілодобово стежать за українськими позиціями

На Приморській ділянці фронту російські окупанти активно зміцнюють власні укріплення та ведуть цілодобове спостереження за розташуваннями українських військових: як у небі, так і з моря. І на миролюбні ініціативи, переконані наші морські піхотинці, такі дії аж ніяк не схожі. Репортаж Олександра Моторного з Приазов’я. Повні випуски дивіться на 1+1 video

На Приморській ділянці фронту російські окупанти цілодобово стежать за українськими позиціями
Джерело матеріала
loader
loader