Зеленський готовий на 10% скоротити працівників Офісу президента: за яких умов це може статися
Зеленський готовий на 10% скоротити працівників Офісу президента: за яких умов це може статися

Зеленський готовий на 10% скоротити працівників Офісу президента: за яких умов це може статися

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що на сьогодні чисельність працівників ОП найнижча за останні 10 років (419 при максимальній кількості  579 у 2014 році). Однак, за його словами, президент Володимир Зеленський готовий піти на 10-відсоткове скорочення працівників свого офісу.

Про це сьогодні, 18 вересня, повідомляється на сайті глави держави.

Єрмак назвав неприпустимим збільшення непродуктивних видатків на утримання органів влади у період економічної кризи. Про це він заявив, коментуючи проєкт державного бюджету на наступний рік.

"Зеленський вимагає від усіх органів влади жорсткої економії. Всі видатки повинні бути добре обґрунтованими та нагально необхідними. Всіх чиновників, хто дозволить собi неадекватні витрати, будуть нещадно звільняти, а кожну підозрілу витрату – ретельно перевіряти", – наголосив Єрмак.

Він повідомив, що звернувся до керівництва Міністерства фінансів та Державного управління справами з проханням ретельно попрацювати разом із народними депутатами між першим і другим читанням проєкту закону про державний бюджет на 2021 рік для розумного скорочення видатків на забезпечення діяльності Офісу президента.

Він також зауважив, що розуміє необхідність виконання законодавства України щодо підвищення тарифних ставок працівникам бюджетної сфери через поетапне підняття мінімальної заробітної плати, заплановане у 2021 році. За словами Єрмака, таке рішення було абсолютно справедливим, адже досі мінімальна зарплата була нижчою за реальний прожитковий мінімум у країні.

Єрмак повідомив, що у разі неможливості зменшити інші видатки глава держави готовий піти на 10-відсоткове скорочення працівників Офісу президента.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні у четвер, 17 вересня, внесла зміни до державного бюджету на 2020 рік, які передбачають відновлення дорожньої інфраструктури, а також перерозподіл коштів між обласними держадміністраціями. 

Відео Водії-порушники поповнили держбюджет на 100 мільйонів гривень

100 днів роботи системи автоматичної фіксації перевищення швидкості. За цей час 50 камер в Києві та області зафіксували більше 800 тисяч порушень. Три четверті з них водії уже оплатили, цим самим поповнили бюджет на 100 мільйонів гривень. У місцях, де встановили камери відеофіксації, кількість ДТП зменшилась втричі. Цьогоріч МВС планують закупити іще 220 камер, які встановлять по всій країні, у найбільш небезпечних місцях. Пізніше хочуть встановити іще плюс 400 комплексів.    

Водії-порушники поповнили держбюджет на 100 мільйонів гривень
Джерело матеріала
loader
loader