“20 років на ринку перевзувань": Зеленський про окремих політиків у Раді, які змінюють свою думку про референдум
“20 років на ринку перевзувань": Зеленський про окремих політиків у Раді, які змінюють свою думку про референдум

“20 років на ринку перевзувань": Зеленський про окремих політиків у Раді, які змінюють свою думку про референдум

Президент України Володимир Зеленський розкритикував деяких політиків за їхню швидку зміну поглядів, порівнявши їх з найшвидшою у світі твариною – гепардом, але зауваживши, що їхня зміна позицій значно оперативніша.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні 29 січня.

Зокрема, Зеленський зауважив, що раніше деякі нардепи були проти закону про референдум, але нині вони змінили свою думку і деякі навіть запропонували власні запитання.

"Вважається, що найшвидша істота на планеті – це гепард. Насправді, це не так, це окремі депутати і швидкість, із якою вони "перефарбовуються": спочатку вони були категорично проти референдуму, але, бац, вуаля, і тепер вже ініціюють референдум з п’яти питань чи скількох там. Думаю, мем Facepalm можна зробити офіційним логотипом цієї політичної сили і слоган: “20 років на ринку перевзувань", - заявив президент.

Крім того, український лідер порадив українцям "уважно стежити за поіменним голосуванням за цей закон, запам’ятовувати прізвища", аби зробити правильні висновки під час голосування на наступних виборах. 

"Президентський закон про народовладдя через референдум: ми це обіцяли, ми це зробили. Мої вітання народу України, мої співчуття окремим партіям. Якщо помітили, це вже якась закономірність: коли суспільство щось підтримує, а політики проти - отже, у політиків щось хочуть забрати. Так було, коли ми скасували депутатську недоторканність, так сталося і зараз. Для деяких це катастрофа, тому що тепер важливі рішення зможуть приймати не вони, а всі громадяни України на референдумі", - додав Зеленський.

До слова, раніше лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко запропонувала проведення референдуму з п’яти запитань, які має намір винести на всенародне голосування. Йдеться про постачання українського газу і атомної електроенергії, продаж сільськогосподарської землі й стратегічної власності, легалізацію медичної марихуани та грального бізнесу.

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. Рішення підтримали 255 народних депутатів. Своєю чергою, спікер Парламенту Дмитро Разумков переконує, що попри ухвалення закону, референдум в Україні відбудеться не раніше 2022 року. 

Відео "Влада буде змушена прислухатися до народу" - Зеленський про Всеукраїнський референдум

Влада буде змушена прислухатися до народу. Так президент відреагував на ухвалення Радою закону про всеукраїнський референдум. Зеленський певен, що тепер українці на практиці будуть залучені до ухвалення важливих для країни рішень. Попри ухвалення закону, відбудеться опитування  в Україні не раніше 2022 року - заявив спікер парламенту. За словами Разумкова, на референдум знадобиться 2 мільярди гривень. Нині ж через пандемію коронавірусу кожна копійка важлива.  

"Влада буде змушена прислухатися до народу" - Зеленський про Всеукраїнський референдум
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader