Українці почали більше довіряти Зеленському - опитування
Українці почали більше довіряти Зеленському - опитування

Українці почали більше довіряти Зеленському - опитування

Довіра українців до президента Володимира Зеленського зміцнилася. Так, йому довіряють 44% опитаних, не довіряють – 54%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 22-23 лютого.

Так, порівняно з січнем рівень довіри до глави держави зріс на 7% - з 37% до 44%. 

На другій сходинці за рівнем довіри слідом за Зеленським - спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, якому довіряють 29% і не довіряють – 33%, ще 32% не знають його. Юлії Тимошенко довіряють 26%, не довіряють – 72%. Петру Порошенку  довіряють 25%, не довіряють – 74%. Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють – 60%, не знають його – 13%. Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють – 52%, майже третина не чули про такого.

Президентський рейтинг також очолює Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом то його підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Порошенка проголосували б 14,4%, Бойка – 11,3%, Тимошенко – 10,9%. І.Смешка підтримують 7,2%, В.Гройсмана – 5,7%, Д.Разумкова – 5,3%, Є.Мураєва – 4,9%, О.Ляшка – 4,1%, А.Яценюка – 2,9%, О.Тягнибока та В.Кличка – по 2,4%.

Варто зазначити, що опитування проводилось серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,0%.

Нагадаємо, що за результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке було проведене у період від 27 січня по 1 лютого, мер Києва Віталій Кличко обігнав президента Володимира Зеленського у рейтингу довіри до українських політиків. Так, очільнику столиці свою довіру висловили 37,5% опитаних, натомість главі державі — 35,6%. 

Відео Ангела Меркель 10 рік поспіль потрапляє до рейтингу найвпливовіших жінок світу

Найвпливовіша жінка світу 2020. Ангела Меркель очолила рейтинг найвпливовіших від видання Forbes. До цього списку німецька канлцерка потрапляє уже 10 років поспіль. На другій сходинці опинилася голова Європейського центрального банку Крістін Лагард.  А от на третє уперше вийшла майбутня віце-президента США Камала Харріс. Як зізналися у виданні,  саме внесок у боротьбу із пандемією коронавірусу цьогоріч був визначальним у формуванні рейтингу найвпливовіших жінок.    

Ангела Меркель 10 рік поспіль потрапляє до рейтингу найвпливовіших жінок світу
ТСН. 12:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader