Слуга народу представила оновлену структуру партії та новий статут
Слуга народу представила оновлену структуру партії та новий статут

Слуга народу представила оновлену структуру партії та новий статут

З’їзд партії Слуга народу підтримав створення в структурі партії політичної ради і затвердив нову редакцію статуту.

з'їзд слуги народу

Під час з’їзду 13 березня партія ухвалила рішення про створення Політради та Національної ради громад.

– Цими змінами ми хочемо, щоб партія більше відкрилася і дала нові можливості для людей, які прагнуть змін у країні. Ми запроваджуємо такі принципи, які дозволять рухатися партійними щаблями тим, хто дійсно на це заслуговує, – зазначив очільник партії Олександр Корнієнко.

Політрада партії налічуватиме 73 члени, які обиратимуться щомісяця. Вона розроблятиме тактику та стратегії партії щодо взаємодії з експертним співтовариством і громадянським суспільством.

Нині до політради увійшли народні депутати: Давид Арахамія, Юрій Арістов, Євгенія Кравчук, Андрій Клочко, Вадим Галайчук, Максим Ткаченко, Андрій Герус, Михайло Радуцький, Микита Потураєв, Микола Тищенко, перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

А також члени Кабінету міністрів: міністр культури і інформполітики Олександр Ткаченко, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте
Народовладдя і завершення земельної та судової реформ: Зеленський про важливі для України закони

Водночас Національна рада громад формуватиметься обласними організаціями партії. У раді обговорюватимуть проекти державних рішень щодо місцевого самоврядування та регіональну політику.

Крім того, нова редакція статуту передбачає оновлений підхід до приймання в членство партії. З цією метою створять номінаційні комітети, які проводитимуть співбесіди з претендентами.

До слова, президент Володимир Зеленський під час з’їзду заявив, що партія Слуга народу поступово очищується від засланих козачків та випадкових людей та починає новий період.

Джерело: Партія Слуга народу 

Теги за темою
Слуга народа
Джерело матеріала
loader
loader