Українським підприємцям обіцяють компенсацію за простій під час локдауну
Українським підприємцям обіцяють компенсацію за простій під час локдауну

Українським підприємцям обіцяють компенсацію за простій під час локдауну

Буде розроблено алгоритм відшкодування / фото УНІАН Володимир Гонтар

Держава підтримає населення України в період жорсткого карантину в регіонах.

Про це в Telegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"За дорученням президента Володимира Зеленського обговорили сьогодні з міністрами механізми виплат компенсації підприємцям", - зазначив Шмигаль.

"Доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через введення червоного рівня епідемічної небезпеки в їх населеному пункті", - повідомив Шмигаль.

Допомога підприємцям

  • 3 лютого 2020 року Уряд України оголосив старт програми "доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал у 2020 році в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.
  • 28 грудня Кабмін вніс зміни до програми пільгового кредитування "доступні кредити 5-7-9%", що розширюють число претендентів, які зможуть отримати фінансову допомогу в рамках цієї держпрограми.
  • З моменту старту програми банки-учасники видали 8916 кредитів на загальну суму 21,4 мільярда гривень.
  • Станом на 24 лютого 2021 року граничну суму допомоги підприємцям за програмою "5-7-9" збільшили до 400 тисяч євро.
  • 17 березня 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що законопроектом пропонується дозволити укладати колективні трудові договори не тільки між юридичною особою і колективом, а й між фізичною особою-підприємцем і його співробітниками.
  • 18 березня 2021 року міністр економіки Ігор Петрашко заявив про те, що Кабмін може відновити карантинні виплати підприємцям.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олена Коваленко

Теги за темою
локдаун
Джерело матеріала
loader
loader