Звинуватили в узурпації: Рудик вимагають виключити з "Голосу" після виходу Притули
Звинуватили в узурпації: Рудик вимагають виключити з "Голосу" після виходу Притули

Звинуватили в узурпації: Рудик вимагають виключити з "Голосу" після виходу Притули

7 червня Сергій Притула заявив про вихід з партії «Голос» / facebook.com/serhiyprytula/
7 червня Сергій Притула заявив про вихід з партії «Голос» / facebook.com/serhiyprytula/

Чернівецька територіальна організація «Голосу» вимагає виключити Кіру Рудик зі складу партії.

Відповідна заява опублікована у Facebook на тлі виходу з політичної сили військового волонтера й ведучого Сергія Притули.

Місцеві депутати звинуватили голову партії в «узурпації та зловживанні владою». Вони нагадали, що влітку 2020 року Рудик ініціювала зміну статуту «Голосу», розширивши свої повноваження.

«Такий крок позиціонували як тимчасовий «на 3 місяці, щоб пройти місцеві вибори». Коли ж після виборів партійці попросили повернути стару редакцію Статуту, це питання було заблоковано Кірою Рудик, яка з того часу не проводила зборів політради. Надалі це дозволило Кірі Рудик взяти всі керівні органи під контроль, усунувши тих хто міг становити конкуренцію та запобігти узурпації та зловживанням», – стверджують в осередку.

На заміну Притули й інших членів «Голосу», які вимагали проведення з’їзду, Рудик затверджує лояльних до себе кандидатів, вважають у партії.

«Згідно із підпунктом 4 п. 13.8.1 Статуту партії ради Чернівецької територіальної організації політичної партії «Голос» приймає рішення щодо внесення подання до Політичної ради політичної партії «Голос» про необхідність виключення з партії члена ПП «Голос» Рудик Кіри Олександрівни за порушення  Статуту Партії», – заявили у Чернівцях.

Тимчасом голова осередку «Голосу» в Херсонській області Марина Войтенко на своїй особистій сторінці у Facebook заявила про вихід  членів з політсили, пояснивши, що заяву чомусь видалили з офіційної сторінки «Голосу».

Войтенко додала, що за останні півроку «Голос» відійшов від задекларованих цінностей, а всі політичні рішення зараз приймаються в кулуарах.

«В багатьох осередках «Голосу» по всій Україні також спостерігається масовий вихід із лав партії її представників. І це не просто знак протесту. Це, насамперед, свідоме рішення і бажання надалі змінювати нашу країну і світ навколо нас на краще», – зазначила Войтенко.

7 червня Сергій Притула заявив про вихід з партії «Голос», розкритикувавши керівництво партії. До цього – у лютому – волонтер не потрапив до нового складу політсили, а також перестав бути заступником голови партії.

Притула тоді ж заявляв, що готовий навіть очолити «Голос», на що Рудик відповідала різкими фразами.

Кіра Рудик очолила «Голос» після того, як керівник і засновник партії Святослав Вакарчук оголосив про вихід з парламенту.

Колеги Рудик неодноразово скаржилися на принципи ведення нею політичної діяльності. На що сама Рудик у квітні відповідала, що зміни керівництва не боїться, але переконана, що цього за 90% підтримки її кандидатури не відбудеться. Дії своїх внутрішньопартійних опонентів депутатка називала «маргінальною активністю», щоб увірвати побільше влади.

Наразі 10 народних депутатів можуть піти услід за Притулою, але з виходом шоумена вони своє рішення не пов’язують.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Теги за темою
Верховна Рада Скандал
Джерело матеріала
loader
loader