Фракції "Голос" та "ЄС" не голосуватимуть за Монастирського на посаду керівника МВС
Фракції "Голос" та "ЄС" не голосуватимуть за Монастирського на посаду керівника МВС

Фракції "Голос" та "ЄС" не голосуватимуть за Монастирського на посаду керівника МВС

Дві фракції не будуть голосувати за кандидатуру Монастирського \ фото УНІАН

Фракції "Голос" та "Європейська солідарність" не голосуватимуть за кандидатуру Дениса Монастирського на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ України.

Як передає кореспондент УНІАН, голова фракції "Голос" Ярослав Железняк сказав у коментарі журналістам, що оскільки фракція "Голос" є опозиційною, то вони не голосуватимуть за призначення Монастирського міністром внутрішніх справ. "Ми є фракцією опозиції і ми голосувати не будемо", - наголосив він.

Говорячи про саму кандидатуру Монастирського, Железняк зазначив, що коли підійшов до нього і запитав: "А воно тобі потрібно?", то з виразу обличчя Монастирського "я не зрозумів, але з відповіді розумію, що напевно він набрався сил, натхнення, щоб очолити цю посаду".

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко зазначила, що "ЄС" як опозиційна сила не голосувала за призначення голови Верховної Ради, уряду, тому не голосуватиме і за призначення Монастирського.

Вона нагадала, що "класична опозиція не несе відповідальності за бюджет і за кадрові рішення". "Очевидно, що ми не будемо голосувати за кандидатуру Дениса Монастирського", - зазначила Геращенко.

Відставка Авакова: деталі

13 липня АрсенАваков подав заяву про відставку з посади глави МВС. Він очолював міністерство з початку 2014 року.

Сьогодні Верховна Рада схвалила відставку Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Президент Володимир Зеленський запропонував на посаду міністра внутрішніх справ кандидатуру народного депутата від "Слуги народу", голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Голосування запризначення Монастирського очікується у п’ятницю, 16 липня.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Надя Пришляк

Теги за темою
МВС Арсен Аваков
Джерело матеріала
loader