Нутриціолог розповіла, що їсти для насичення білком
Нутриціолог розповіла, що їсти для насичення білком

Нутриціолог розповіла, що їсти для насичення білком

Білок – невід'ємна частина щоденного раціону людини і запорука якісного життя. Особливо гостро питання білкової їжі стоїть перед вегетаріанцями і ваганами. Нутриціологиня Анна Біоторіум розповіла, що потрібно їсти, щоб наситити організм білком та довше залишатися ситими.

Про це фахівчиня написала на особистій сторінці в Instagram.

Нутриціологиня дала рецепт страв на основі натуральних продуктів, які допоможуть дібрати добову норму білку. Усе завдяки особливому інгредієнту – нуту.

Нутовий омлет

Для приготування омлету з нуту вам знадобляться: склянка нутового борошна, три столові ложки борошна або каші із льону, пучок улюбленої зелені, наприклад, кінзи або шпинату, оливки, 1 чайна ложка кумина, пів чайної ложки куркуми, сіль та перець за смаком, а також столова ложка олії авокадо чи дхі для смаження.

Для початку перемішайте між собою усі сухі інгредієнти у великій мисці. Долийте до них третину склянки води і знову добре перемішайте. До суміші додайте дрібно нарізану зелень та оливки.

Нутриціолог розповіла, що їсти для насичення білком - Фото 1
Нутовий омлет - джерело білку

На розігріту сковорідку вилийте олію. Налийте на пательню порцію нутової суміші, накрийте кришкою і смажте на середньому вогні. Зачекайте, поки омлет не почне тверднути згори. Після чого переверніть його на іншу сторону. Добре підрум’яньте омлет до повної готовності.

Нутовий омлет найкраще смакує із мусом з авокадо. Нутриціологиня розповіла, як його приготувати.

Рецепт мусу з авокадо

Для приготування мусу з авокадо візьміть наступні інгредієнти: 1 авокадо, 1 лайм, столову ложку оливкової олії, зубчик часнику, сіль і перець за смаком.  

Очистіть авокадо. Покладіть його у блендер. Туди ж додайте подрібнений зубчик часнику, оливкову олію, перець і сіль. ДО інгредієнтів вичавте сік із лайма.   

Збийте мус до однорідної консистенції. Готово.

Нутриціолог розповіла, що їсти для насичення білком - Фото 2
Рецепт мусу з авокадо

Нагадаємо, що дієтологиня розповіла, як харчуватися після 50 років, щоб зберегти здоров'я.

Читайте також, що дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Цибуля Надія
Цибуля Надія
Редактор новин
loader
loader