![Рецепт домашнього вина з варення: готуйтеся до Нового 2022 року вже зараз](https://thumbor.my.ua/yVsDhri_fMQa9BsCPeWf-wFsm_I=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F4ce81720c4df0f4d8d35508ae47fded4.jpg)
Рецепт домашнього вина з варення: готуйтеся до Нового 2022 року вже зараз
Фахівці розповіли, як приготувати вино зі старого варення. Про це повідомляє портал alcofan.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩороку господині залишають зайві банки торішнього варення. Замість того щоб викидати даний продукт, фахівці пропонують зробити з нього вино.
![Варення з калини, фото з відкритих джерел](https://thumbor.my.ua/r7nMjhOU33RbTh9TiYTtd3fibCs=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F0a2475afd2bc959968c49dce1f331c69.jpg)
Для того щоб приготувати алкоголь, варто використовувати варення з яблук, смородини, малини, полуниці, сливи, вишні та інших плодових культур
Інгредієнт:
- варення – 1 літр;
- вода - 1 літр;
- немиті родзинки-100 грам;
- цукор - 10-100 грам на літр води (не обов'язково).
Алгоритм приготування.
- Помити трилітрову банку содою, кілька разів сполоснути теплою водою, потім простерилізувати, вливши трохи окропу.
- Перекласти варення в банку, додати воду і цукор (якщо потрібно), засипати немитий родзинки.
- Автори деяких рецептів радять додавати до родзинок жменьку рису. Але рис не сприяє бродінню, це марна затія.
- Банку накрити марлею для захисту від мух, перенести в тепле (18-25°C) темне місце або накрити щільною тканиною. Залишити на 5 днів, раз на добу перемішувати чистою рукою або дерев'яним пристосуванням.
- Прибрати з поверхні мезгу (спливла м'якоть), процідити вміст банки через марлю, складену в кілька шарів.
- В одному з пальців медичної рукавички зробити голкою дірочку, після чого надіти саму рукавичку на шийку банки.
Знай.uа нагадує: Чудодійна калина з медом впорається з будь-якими хворобами: готуємо вітамінну бомбу на зиму
Як раніше повідомляв Знай.uа: Євген Клопотенко придумав новий спосіб запікання яблук: потрібні тільки згущене молоко і сіль
Також Знай.uа писав: Плацинда, Мамалига і сармале: Костянтин Грубич розкрив секрети приготування традиційних бессарабських страв.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)