Топ-3 рецептів домашнього майонезу для новорічного столу
Топ-3 рецептів домашнього майонезу для новорічного столу

Топ-3 рецептів домашнього майонезу для новорічного столу

Новий рік та Різдво – традиційно пора холодних салатів, які українці люблять заправляти майонезом. Багато хто вважає магазинні соуси занадто "хімічними". Тому пропонуємо вам три рецепти домашнього майонезу, для приготування якого знадобиться усього кілька хвилин.

Рецепти ми взяли на сайті ukr.media.

Майонез на молоці

Для приготування цього соусу вам знадобиться:

  • Молоко - 150 мл,
  • Рослинна олія - 300 мл,
  • Лимонний сік - 3 ст. л.,
  • Сіль - 0,5 ч. л.,
  • Цукор - 1 ч. л.,
  • Гірчиця - 1 ч. л.

Щоб приготувати майонез на молоці, візьміть блендер. Добре, якщо він буде потужним. Спочатку налийте молоко. До нього додайте олію і гірчицю і збивайте протягом приблизно 30 секунд. У суміш висипте інгредієнти, що залишилися і збивайте ще 30 с. Соус готовий.

Топ-3 рецептів домашнього майонезу для новорічного столу - Фото 1
Як приготувати домашній майонез?

Майонез провансаль

Для приготування цього соусу вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Рослинна олія (візьміть соняшникову, оливкову чи ін.) – 280 г,
  • Куряче яйце,
  • Сіль - 0,5 ч. л.,
  • Цукор - 1 ч. л.,
  • Гірчиця - 1 ст. л.,
  • Приправи за смаком.

В окрему посудину висипте всі інгредієнти або помістіть їх у ємність блендера. Постарайтеся, щоб жовток яйця залишився цілим. Увімкніть блендер. Якщо ваш пристрій занурювальний, то розташуйте його так, щоб віоно максимально стикалося з яйцем. Збивайте інгредієнти приблизно 60 секунд до утворення однорідної суміші.

Топ-3 рецептів домашнього майонезу для новорічного столу - Фото 2
Майонез на перепелиних яйцях

Майонез на перепелиних яйцях

Вам знадобляться:

  • Рослинна олія - 250 мл,
  • Перепелині яйця – 5 шт.,
  • Лимонний сік - 1 ст. л.,
  • Гірчиця діжонська - 1 ст. л.,
  • Сіль - 0,5 ч. л.,
  • Цукор - 1 ч. л.

Спосіб приготування простий. Спочатку за допомогою блендера збийте яйця. До них тоненькою цівкою влийте олію і лимонний сік, продовжуючи збивати суміш. Посоліть. Вимкніть блендер, додайте цукор і гірчицю, перемішайте, щоб зернятка розійшлися по всій поверхні заправки.

Нагадаємо також рецепт найбільш новорічного десерту.

Читайте, як приготувати легкий новорічний торт без випічки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Цибуля Надія
Цибуля Надія
Редактор новин
loader
loader