Кличко пообіцяв взяти в руки автомат і воювати, а Кива зустрічати "визволителів"
Кличко пообіцяв взяти в руки автомат і воювати, а Кива зустрічати "визволителів"

Кличко пообіцяв взяти в руки автомат і воювати, а Кива зустрічати "визволителів"

Київський градоначальник Віталій Кличко вважає за необхідне надання мерам міст України плану з інструкціями дій у разі НС.

Про свою позицію з цього приводу політик повідомив в ефірі телевізійного каналу "Україна 24".

Заява Віталія Кличка

За словами Віталія Кличка, ні у кого немає бажання проливати кров і вступати в бій, але варто слідувати прислів'ю "Хочеш миру — готуйся до війни". Київський мер також висловив надію на те, що незабаром президент України Володимир Зеленський разом з відповідними військовими структурами зможе організувати проведення ключової наради, в ході якої всім мерам міст країни нададуть так звані конверти, що містять алгоритм дій (у разі НС).

При цьому політик повідомив про наявність такого розробленого плану в Києві і захищеності ключових об'єктів інфраструктури столиці. Так, Кличко розповів про проведення інспекцій всіх бомбосховищ, в яких, за його словами, зможе поміститися близько 2 млн людей.

"Якщо почнеться військова агресія, я як колишній солдат, візьму автомат в руки і піду воювати за Україну", - резюмував мер Києва, при цьому не забувши поцікавитися у Наталії Королевської, за кого збирається воювати її колега Ілля Кива, якщо РФ нападе на Україну.

"Чому одразу нападуть? Визволять!", - написав раніше у своєму телеграм-каналі скандальний нардеп Ілля Кива. Так він прокоментував попередження президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена про неминучий напад.

Про що Кличко говорив раніше?

Варто зазначити, що підготовку Києва до ймовірної ескалації конфлікту з РФ Віталій Кличко описує ще з 2021 року. У грудні він повідомляв про проведення підготовки киян до можливої НС і розповів, що в місті організують цивільну оборону і наберуть резервістів.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко позбувся частини повноважень.

Читайте також: надзвичайні ситуації: Єнін розповів, як МВС навчатиме цивільного захисту.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader