Росія може застосувати хімічну зброю на мирних жителях і звинуватити Україну
Росія може застосувати хімічну зброю на мирних жителях і звинуватити Україну

Росія може застосувати хімічну зброю на мирних жителях і звинуватити Україну

Сполучені Штати Америки отримали нові розвіддані, які вказують на підготовку Росії вчинити провокацію для мотиву військового вторгнення в Україну.

Про це пише видання The Washington Post.

Виверт для відводу пильності

Нагадаємо, раніше Росія повідомляла, що до кінця лютого має намір відвести війська від українських кордонів. Але в США впевнені, що це "навмисний прийом", щоб приспати пильність і ввести в оману Україну та інші країни, поки буде здійснюватися підготовка до чергової провокації.

Росія може застосувати хімічну зброю на мирних жителях і звинуватити Україну - Фото 1
США попереджають про використання Росією хімічної зброї, а Дмитро Кулеба впевнений, що вторгнення почнеться не "грубою силою"

Про те, що вона планується, говорять дані розвідки. Згідно з ними, "велика частина індикаторів того, що Росія готується до війни – "червоні". Але, як говорив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, не обов'язково чекати прямого вторгнення або застосування грубої сили. Кремль може використовувати провокації, щоб підірвати економіку нашої держави і посіяти паніку серед населення.

На черзі - хімічна зброя?

У США також попередили, що додаткова розвідка надала дані, ніби з боку Росії готується план почати війну під прапором іншої країни. При цьому не варто чекати прямого нападу, швидше за все – агресор застосує хімічну зброю, яка "знерухомить мирних жителів".

Згодом цей факт буде використаний як звинувачення України або навіть Америки в тому, що "були отруєні газом і вбиті мирні жителі". Звичайно, в офіційних представників США поки немає вагомих доказів цієї інформації, але для їх отримання або спростування будуть задіяні будь-які способи.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Джо Байден заявив, що Росія може напасти під чужим прапором: менше, ніж за 12 годин.

Також ми писали, що з посольства Росії в Києві йшов густий дим: "Знищували документи".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader