Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада - Фото 1
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада - Фото 2
Мобілізація в Росії, з'їзд російських опозиційних політиків у Польщі, проміжні вибори в США, візит Саллівана в Україну.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада - Фото 3
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 листопада - Фото 4

У слоті каналу іномовлення журналістка «Эхо Москвы» з Вашингтона, росіянка Каріна Орлова розмірковувала, чи справді секретар Радбезу Росії Микола Патрушев і голова ФСБ Олександр Бортников переконали Путіна почати вторгнення в Україну. На думку журналістки, Путін прийняв рішення сам — через те, що не був адекватно поінформований.  

За словами голови юридичного департаменту російського фонду «Русь сидяча» Ольги Подоплєлової, серед мобілізованих російських в’язнів зростає невдоволення, можливі протести.

Професор Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Цветков говорив про підтримку України США та іншими союзниками.

Майор резерву армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер коментував загрози Ізраїлю і Україні з боку Ірану.

Литовський політолог, керівник офісу Freedom House Вітіс Юрконіс розповідав, як у Литві допомагають біженцям з України, готуючись про всякий випадок до другої хвилі. 

Російський опозиційний політик Леонід Гозман коментував зокрема пост Маргарити Сімоньян «про Оксан і черешню» (мрії російської пропагандистки, як вона ще колись приїде до Києва). За словами Гозмана, Сімоньян відображає ідеологічну установку «ми переможемо, все буде добре» і водночас нерозуміння, що точка неповернення пройдена.

Представник оргкомітету з'їзду російських опозиційних політиків у Польщі Олексій Барановський розповідав про другий день роботи з’їзду, рішення щодо амністії політичних в’язнів, акт про ЗМІ і захист свободи слова тощо. На запитання ведучих, як відбуватиметься зміна влади в Росії, відповів, що шляхом революції, а революційним середовищем, поки що неструктурованим, назвав зокрема паліїв військкоматів. «Але є і Легіон свободи Росії, — додав Барановський. — Українці зупиняться на своїх кордонах, а росіяни зі зброєю підуть далі, додому».

Директор Центру Міжнародних досліджень Володимир Дубовик говорив про проміжні вибори в США, які відбудуться 8 листопада.

В етері були також «Історії війни», традиційний тижневий огляд головних заяв і зустрічей президента Володимира Зеленського, авторська рубрика шефредактора каналу Олексія Мацуки про мобілізацію в Росії, документальний фільм «Маріуполь. Хроніки пекла», повтори тощо.

У слоті групи каналів StarLightMedia радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк коментував зокрема гуманітарну ситуацію на Херсонщині, а також таємний візит в Україну радника президента США з питань національної безпеки Джейкоба Саллівана.

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков коментував відтік із Росії мільярдерів, зокрема банкіра Олега Тінькова.  

Російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман говорив про вплив війни і мобілізації на демографічну ситуацію в Росії.

Російський журналіст Микита Аронов розповідав, що в Росії засекретили інформацію про розташування бомбосховищ, тоді як багато росіян, не лише мешканців прикордонних областей, але й москвичів, почали ними посилено цікавитися. 

Керівниця юридичного департаменту Фонду «Русь сидяча» Ольга Подоплєлова (була в етері вдруге за день) проінструктувала, як відмовитися від російського громадянства тим, хто не бажає йти на війну і ставати злочинцями.

Джерело матеріала
loader
loader