Спершу цибуля, після морква, чи все разом? Як зробити засмажку, щоб супчик вдався
Спершу цибуля, після морква, чи все разом? Як зробити засмажку, щоб супчик вдався

Спершу цибуля, після морква, чи все разом? Як зробити засмажку, щоб супчик вдався

Господині додають засмажку в багато супів, а деякі навіть уявити собі не можуть рецепту без неї. Готувати цибульно-морквяну суміш досить легко, просто спасерувати на сковороді, однак у цій справі є свої нюнси.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Важливо правильно приготувати засмажку, щоб суп вийшов смачним, тому що допущені помилки можуть просто зіпсувати першу страву.

Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Багато хто припускає одну і ту ж помилку: викладають цибулю та моркву на сковороду одночасно. Цього робити не можна.

Запам'ятайте: цибулі та моркві потрібен різний час для того, щоб дійти до готовності.

Так, цибульний інгредієнт можна обсмажити приблизно через п'ять хвилин, а морквяний – за десять. Якщо овочі опиняться на розпеченій сковороді одночасно, то кулінар зіткнеться з однією із двох проблем: або цибуля згорить, або терта морква залишиться сирою.

Засмажка, скріншот із відео
Засмажка, скріншот із відео

Як правильно:

Здавалося б, вищеописана обставина свідчить, що моркву слід викладати на сковороду першої. Але це також не вірний підхід. Справа в тому, що нарізана цибуля, яка потрапила у вже гарячу морквяну масу, навряд чи стане золотистою.

Тому обсмажувати овочі слід послідовно, спочатку довести цибулю до золотистого відтінку, потім додати моркву, злегка обсмажити і залишити доходити до готовності під кришкою.

Раніше ми писали про те, як самостійно засушити апельсин для декору до Нового року - 3 простих способи: заміна набридлим іграшкам

Як повідомляв Знай.ua, дівчатка, запам'ятовуємо: як потрібно доглядати губи взимку, щоб уникнути тріщин і сухості

Джерело матеріала
loader
loader