/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F489d853c8e9c8d0fd47c9226dfe21de9.jpg)
Солодка і ароматна кукурудза, як на морі: що додати до качанів, крім солі, щоб смак змусив збожеволіти
Поласувати смачною солодкою кукурудзою можна і вдома – нічого складного чи таємничого у її приготуванні немає.
Для найпростішого рецепту соковитої кукурудзи знадобиться лише вода, сіль, каструля та 20 хвилин часу. Тому приготуємо ідеальну кукурудзу вдома!
Що знадобиться:
- Декілька качанчиків молодої кукурудзи;
- вода
Готову кукурудзу мазатимемо вершковим маслом і посипатим сіллю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F88a54db5e15c0b9969bbc83ede275e97.jpg)
Як готувати:
Початки молодої кукурудзи чистимо, проте лушпиння і «волосся» з них не викидаємо! Листя і "волосся" складаємо на дно каструлі, в якій готуватимемо качани. На цю підстилку кладемо нашу кукурудзу.
Якщо качани надто великі і не вміщаються у вибраний посуд, їх можна поламати – на смак і соковитість це жодним чином не впливатиме.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6652a5e0adbcda16ca7b5a208182634b.jpg)
Секрет:
Якщо заливати кукурудзу холодною водою, вона стане твердою та несмачною. Щоб зернятка залишилися м'якими, качани заливають окропом. Деякі радять притиснути кукурудзу ґнотом, проте це не обов'язково.
Варити кукурудзу 15-20 хвилин, після чого залишити у воді ще на годинку, щоб набратися аромату та смаку.
Подавати з олією та сіллю. Також можна спробувати додати готову кукурудзу плавлений сир (рідкий). У салатах та закусках кукурудза з плавленим сиром поєднується ідеально, так що ризикніть і ні краплі не пошкодуєте.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ffa583f592829664b052cdc6dc9706a17.jpg)
Раніше ми повідомляли про найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо оладки кабачків з сиром буквально за 10 хвилин.
