/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffcbd07de6f62d433d8bc0cd6d5449fd6.png)
Як приготувати густий джем з ожини на зиму: без кісточок та загусників
Варення та джемз ожини – дуже корисні та смачні заготівлі на зиму. Готуються вони не складно, виходять ароматними та мають ніжну текстуру. Їм можна закривати з цілими ягодами чи без кісточок, а для яскравого смаку доповнювати цитрусовими: лимоном та апельсином.
Фудблогерка Вікторія Чайковська (vica.chaikovskaya) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом густого та ароматного джем з ожини, яскравого смаку якому надає цедра лимона.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb6244906c8f332e3be76142763dcbbb8.png)
Інгредієнти:
- ожина – 1 кг
- цукор – 800 г
- сік лимона – 1 ст. л.
- цедра лимона – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. У каструлі з товстим дном змішати ожину та цукор. Поставити на вогонь та варити до тих пір, поки ягода не стане м'якою та не пустить сік.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4094e657fd140d2cf5eecafb81da96e1.jpg)
2. Після цього отриману масу потрібно процідити через сито.
3. Проціджену масу вилити у каструлю та знову поставити на вогонь. Довести до кипіння.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F874214ea0ef450ff994d32d3d1bec812.png)
4. Як маса закипить, додати сік та цедру лимона. З цього моменту потрібно варити джем до загустіння, постійно помішуючи. Для цього знадобиться 20-30 хвилин.
5. Гарячий густий джем розлити у сухі стерильні банки та герметично закатати кришками. Готово!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Густе полуничне варення за 3 хвилини
- Варення з кавуна
- Варення з порічки, смородини та малини

