/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F5f6b8c2fe7b8c6098fb417e7e4631fd2.jpg)
Як легко замаринувати томати: базовий рецепт маринаду
Ідеальне доповнення до вареної, запеченої або смаженої картоплі
Помідор — овоч, без якого важко уявити українську кухню. Його запікають, сушать, перетирають у соуси, закривають на зиму та додають у свіжі салати. Одним із цікавих способів заготівлі є квашені помідори з гірчицею — пряні, з легкою кислинкою та глибоким смаком.
Але сьогодні ми пропонуємо інший класичний рецепт — мариновані помідори у пряному маринаді. Вони виходять соковитими, ароматними та чудово зберігаються всю зиму. Рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "LOZOVSKI".
Як приготувати мариновані помідори
Інгредієнти:
- помідори – 10 кг;
- вода – 10 л;
- сіль – 300 г;
- цукор – 500 г;
- оцет 9% – 0,5 л.
Спосіб приготування:
- Вимити помідори та проколоти в кількох місцях зубочисткою.
- Стерилізувати банки та викласти в них щільно помідори.
- Приготувати маринад: у воді розчинити сіль і цукор, довести до кипіння.
- Додати оцет у кінці кипіння.
- Залити гарячим маринадом помідори в банках.
- Закатати, перевернути банки догори дном, укутати й залишити до повного охолодження.

