Смажені золотисті пиріжки з яйцем та цибулею: на чому приготувати тісто
Смажені пиріжки– це чудова альтернатива пирогам та булкам, які не потрібно довго випікати в духовці. Начинка у страві може бути різною, в той час як за основу краще взяти дріжджове тісто. Завдяки йому пиріжки чудово просмажаться всередині, будуть дуже м'які та пишні.
Фудблогерка Катерина з ніком katyamull на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом смажених пиріжків з яйцем та цибулею.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F64b911753e05e145df512a3e41ae6e9c.png)
Інгредієнти:
- молоко – 100 мл
- вода – 100 мл
- рослинна олія – 4 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- сухі дріжджі – 7-8 г\свіжі – 25 г
- сіль – 1 ч. л.
- борошно – 300-400 г
Начинка:
- відварені яйця
- зелена цибуля, кріп
- вершкове масло
Спосіб приготування:
1. Для приготування тіста потрібно змішати воду з молоком, додати дріжджі, 3 ст. л. борошна та цукор. Перемішати вінчиком, накрити плівкою та поставити у тепле місце на 15-20 хвилин.
2. Готову опару перемішати, додати сіль та поступово борошно. Налити олію та вимішувати тісто 5-10 хвилин. У готовому вигляді покласти його у миску, накрити плівкою та залишити у теплому місці на 40 хвилин. Тісто має збільшитись у 2-3 рази.
3. Тим часом підготувати начинку. Для цього порізати яйця та зелень, змішати інгредієнти між собою, додавши вершкове масло.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe1add8da1b3b5b7c468a2d562f34c0a3.jpg)
4. Готове тісто викласти на стіл, щоразу відривати по невеликому шматочку, розкачати його, викласти начинку та сформувати пиріжок.
5. Посмажити пиріжки у великій кількості олії до золотистості. Смачного!
Раніше OBOZREVATEL повідомляв, чому смажені пиріжки не пропікаються всередині.

