Скільки яєць потрібно додавати в тісто для оладок, щоб вони були пухкими: ділимося ідеальними пропорціями
Скільки яєць потрібно додавати в тісто для оладок, щоб вони були пухкими: ділимося ідеальними пропорціями

Скільки яєць потрібно додавати в тісто для оладок, щоб вони були пухкими: ділимося ідеальними пропорціями

Домашні оладки можна готувати на молоці, сметані, теплому кефірі та навіть на мінеральній воді. Варто відзначити, що пишність оладок залежить від кількості цукру, яєць та соди з розпушувачем у тісті.

Смачні оладки на кефірі

Кулінарка Вікторія поділилася в Instagram рецептом смачних, пишних оладок на теплому кефірі, до тіста для яких потрібно додати лише 1 яйце.

Рецепт оладок

Інгредієнти:

  • півлітрова банка кефіру
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 1-1,5 ст. л.
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • сода – 0,5 ч. л.
  • борошно – 350 г

Спосіб приготування:

1. Кефір кімнатної температури вилийте в миску, додайте яйце, цукор, сіль. Все ретельно перемішайте вінчиком. Потім всипте просіяне борошно, трохи розмішайте, додайте соду і ретельно перемішайте тісто. Залишіть тісто на 20-30 хвилин.

Тісто на оладки

2. На розігрітій сковороді з гарячою олією посмажте оладки.

Пишні оладки на кефірі

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Оладки з кабачків у духовці
  • Оладки з вівсянки
  • Оладки на воді
Джерело матеріала
loader
loader