Прихована небезпека з холодильника: які продукти та коли потрібно викинути
Прихована небезпека з холодильника: які продукти та коли потрібно викинути

Прихована небезпека з холодильника: які продукти та коли потрібно викинути

Багато хто впевнений, що сіль, цукор або оцет надійно консервують їжу, але це помилка.

Ви дізнаєтеся:

Експерти попереджають: незважаючи на те, що солоні, солодкі або ферментовані продукти здаються "вічними", вони теж псуються в холодильнику - і часто швидше, ніж ми думаємо.

Багато хто впевнений, що сіль, цукор або оцет надійно консервують їжу, але це помилка, йдеться в матеріалі Martha Stewart.

Цвіль, дріжджі та бактерії можуть розвиватися навіть за низької вологості, особливо після відкриття упаковки.

Ознаки псування можуть бути неочевидними: джем починає пузиритися, майонез розшаровується, оливки змінюють колір, а квашена капуста втрачає хрускіт. Це вказує на активність шкідливих мікробів.

Щоб продовжити термін зберігання, зберігайте відкриті продукти в холодильнику, щільно закривайте кришки, не допускайте потрапляння вологи та завжди використовуйте чисту ложку.

Продукты, которые нельзя хранить в холодильнике инфографика
/ Главред

Орієнтовні терміни зберігання продуктів після відкриття упаковки:

Головне правило - довіряйте своїм органам чуття. Якщо продукт виглядає, пахне або відчувається підозріло - краще не ризикувати і відправити його в смітник.

Навіщо в холодильник кладуть половинку лимона: поради експертів

Багато хто кладе розрізаний лимон на полицю в холодильнику як простий і безпечний засіб для усунення легких запахів і підтримки свіжості. Він дійсно допомагає створити відчуття чистоти. Однак за сильніших, в'їдливих запахів його дії може виявитися недостатньо. У таких випадках варто скористатися більш ефективним способом, який не тільки прибирає неприємні аромати, а й очищає поверхні від жирних плям, залишаючи після себе приємний цитрусовий аромат.

Дивіться відео - що не можна зберігати в холодильнику:

Опубліковано перелік продуктів, яким холод приносить більше шкоди, ніж користі. У списку - як давно відомі "жертви холоду", як-от банани, так і більш неочікувані позиції, як-от базилік, що, попри це, часто зберігається в холодильниках супермаркетів.

Настав час розібратися, які продукти дійсно не варто тримати в холоді - і звільнити для них місце поза холодильником.

Раніше повідомлялося про те, як правильно зберігати улюблений продукт у холодильнику. Сир - примхливий продукт через високий вміст вологи.

Нагадаємо, раніше Главред писав про те, чому цибулю не варто зберігати в холодильнику. Експерт розповіла, як правильно зберігати цибулю, щоб вона залишалася свіжою місяцями.

Більше новин:

Про джерело: Martha Stewart

Martha Stewart Living Omnimedia (MSLO) - це компанія, заснована Мартою Стюарт у 1997 році (з 2019 року належить Marquee Brands LLC). Вона об'єднує всі бізнес-напрямки, пов'язані з брендом Марти Стюарт.

На сайті MarthaStewart.com можна знайти перевірені до досконалості рецепти, проєкти "зроби сам", ідеї для садівництва, легкі розважальні поради, а також різні рекомендації щодо краси.

Мета полягає в тому, щоб навчити, надихнути та надати ідеї та продукти, які роблять кожен день більш значущим, функціональним і красивим.

Марта Стюарт, засновниця, допомагає читачам зробити всі аспекти повсякденного життя трохи простішими та красивішими.

Джерело матеріала
loader
loader