Таке м’ясо ви точно захочете готувати дуже часто
З м’яса можна приготувати неймовірну кількість найрізноманітніших страв — від улюбленого борщу до ароматних шніцелів та соковитих котлет. Однак сьогодні ми пропонуємо страву, від якої у вас точно потечуть слинки.
Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне на святкову вечерю для рідних, приготуйте кондюбе за рецептом Shuba. Це національна казахська страва, яка складається з двох основних елементів: ніжного тушкованого м’яса з овочами та рулетиків із тіста з начинкою. Ви приємно здивуєте близьких поєднанням м’якого, ніжного м’яса у поєднанні з овочами та тістом.
Як приготувати кондюбе — ніжне тушковане м’ясо з овочами та тістом
Інгредієнти на 6 порцій :
- м’ясо — 400 г;
- морква — 400 г;
- цибуля — 400 г;
- паприка — 1 ст. л.;
- сіль — 1 ст. л.;
- рослинна олія — 120 мл;
- зелень — 20 г.
Для тісту:
- борошно — 600 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- сіль — 1 ч. л.;
- холодна вода — 200 мл.
Для начинки:
- цибуля — 500 г
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- рослинна олія — 50 мл.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо, нарізаємо шматочками та обсмажуємо на олії на великому вогні до рум’яної скоринки. Додаємо нарізану кружальцями моркву. Помішуємо, смажимо ще 5 хвилин.
- Через зазначений час додаємо нарізану півкільцями цибулю. Все перемішуємо, смажимо ще 5 хвилин. Солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою 1,5-2 години.
- Для приготування начинки цибулю нарізаємо півкільцями, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо до золотистої скоринки на олії, солимо і перчимо.
- Для приготування тіста яйце розмішуємо із сіллю, додаємо до борошна. Туди ж додаємо холодну воду та замішуємо тісто. Ділимо його на 3 частини, кожну розкочуємо у прямокутний пласт. На кожен пласт викладаємо цибулю, згортаємо рулетом і нарізаємо шматочками завширшки 3-4 см.
- У м’ясо наливаємо склянку гарячої води, зверху викладаємо рулетики та готуємо під кришкою півгодини.
- На блюдо викладаємо спочатку тісто, потім м’ясо, посипаємо зеленню та подаємо на стіл.
Рекомендуємо приготувати запечені курячі стегна за рецептом "Телеграфа". Простіше вечері ви не знайдете.