Відома ідеальна пропорція: рецепт смачної рисової куті від Клопотенка
Відома ідеальна пропорція: рецепт смачної рисової куті від Клопотенка

Відома ідеальна пропорція: рецепт смачної рисової куті від Клопотенка

Простий рецепт різдвяної куті

Ми розповідали, як на Миколая приготувати смачні сирні пончики в духовці за рецептом Дарії Цвєк. Тепер ділимось рецептом смачної рисової куті.

Як її готувати, на своєму сайті розповів відомий кухар Євген Клопотенко. Кутя з рисом — це одна із варіацій традиційної страви, яку готують на Святвечір.

Інгредієнти:

  • 300 г довгозернистого пропареного рису
  • 50 г чорносливу
  • 50 г горіхів
  • 2 ст. л. меду
  • 3 ст. л. маку

Спосіб приготування:

  1. Беремо 300 г довгозернистого пропареного рису. Саме цей рис буде ніжним і розсипчастим після приготування. Промиваємо його до чистої води та всипаємо в сотейник.
  2. Заливаємо водою в пропорції 1:2. Варимо рис 5 хвилин після закипання, потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою сотейник і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Доки рис запарюється, беремо мак. Висипаємо його в невелику каструлю та заливаємо окропом.
  4. Залишаємо на 10 хвилин, а потім відкидаємо на дрібне сито, щоб рідина стекла. Мак перемелювати не треба.
  5. Беремо чорнослив, миємо та нарізаємо дрібним кубиком. Волоські горіхи рубаємо ножем.
  6. У сотейник з рисом додаємо запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішуємо всі інгредієнти та додаємо трохи теплої води для отримання бажаної консистенції.

Кутя готова, залишилось її лише подати. Також ми розповідали, як приготувати смачні солодкі вергуни.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader