Простий рецепт різдвяної куті
Ми розповідали, як на Миколая приготувати смачні сирні пончики в духовці за рецептом Дарії Цвєк. Тепер ділимось рецептом смачної рисової куті.
Як її готувати, на своєму сайті розповів відомий кухар Євген Клопотенко. Кутя з рисом — це одна із варіацій традиційної страви, яку готують на Святвечір.
Інгредієнти:
- 300 г довгозернистого пропареного рису
- 50 г чорносливу
- 50 г горіхів
- 2 ст. л. меду
- 3 ст. л. маку
Спосіб приготування:
- Беремо 300 г довгозернистого пропареного рису. Саме цей рис буде ніжним і розсипчастим після приготування. Промиваємо його до чистої води та всипаємо в сотейник.
- Заливаємо водою в пропорції 1:2. Варимо рис 5 хвилин після закипання, потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою сотейник і залишаємо на 15 хвилин.
- Доки рис запарюється, беремо мак. Висипаємо його в невелику каструлю та заливаємо окропом.
- Залишаємо на 10 хвилин, а потім відкидаємо на дрібне сито, щоб рідина стекла. Мак перемелювати не треба.
- Беремо чорнослив, миємо та нарізаємо дрібним кубиком. Волоські горіхи рубаємо ножем.
- У сотейник з рисом додаємо запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішуємо всі інгредієнти та додаємо трохи теплої води для отримання бажаної консистенції.
Кутя готова, залишилось її лише подати. Також ми розповідали, як приготувати смачні солодкі вергуни.