З одного тіста — два види печива: рецепт надзвичайно красивої випічки на Миколая
З одного тіста — два види печива: рецепт надзвичайно красивої випічки на Миколая

З одного тіста — два види печива: рецепт надзвичайно красивої випічки на Миколая

Обов’язково приготуйте таке печиво до свят

Ми розповідали, як готувати смачні батуринські коржики з мигдалем. Тепер ділимось рецептом особливого різдвяного печива.

На SHUBA розповіли, як приготувати смачне універсальне тісто, з якого можна зробити два види вітражного печива. До процесу приготування можна долучити дітей.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукор — 150 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Борошно пшеничне — 350 г
  • Крохмаль -150 г
  • Розпушувач — 1/2 ч. л.
  • Цукор ванільний — 1/2 ч. л.
  • Льодяники — 200 г
  • Джем — до смаку
  • Цукрова пудра — до смаку

Спосіб приготування:

  1. М‘яке масло вінчиком змішуємо з цукром. Додаємо яйця, гарно перемішуємо, всипаємо крохмаль, борошно, розпушувач та ванілін.
  2. Замішуємо руками туге та круте тісто. Витримуємо його в холодильнику мінімум 1 годину.
  3. Охололий пласт розкочуємо товщиною 3-4 мм. Щоб було простіше, робимо це між двома листами пергаменту.
  4. Для вітражного печива льодяники кладемо в пакет, подрібнюємо. Фігурно вирізаємо печиво, в центрі половини печеньок вирізаємо віконечко.
  5. Викладаємо на деко, застелене пергаментом. У половинки, які з віконечками, засипаємо подрібнені цукерки. Випікаємо печиво у духовці, розігрітій до 180°С приблизно 7 хвилин.
  6. Для печива з конфітюром вирізаємо парну кількість кружалець. У половині з них вирізаємо фігурні віконечка. Ставимо у духовку, випікаємо теж приблизно 7 хвилин.
  7. Випечені половинки з віконечками притрушуємо цукровою пудрою. На інші половинки викладаємо конфітюр чи джем, прикриваємо зверху половинками з віконечками.

Печиво виходить ароматне, м’яке та оригінальне. Можна покласти його всередину пряничного будиночка.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader