Ними можна прикрасити ялинку або подарувати на Різдво
Не за горами головне християнське свято – Різдво. Дуже хочеться порадувати свою сім’ю смачними десертами.
Разом з "ТСН" приготуємо сьогодні пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Приготувати їх можна з трьох основних інгредієнтів — меду, борошна та прянощів. Процес підготовки так сподобається дітям, що вони вам допоможуть. Самі ж прянички вийдуть настільки красивими та смачними, що ними можна прикрасити ялинку або подарувати. До того ж ця випічка довго не черствіє, тому можна приготувати наперед цілу гору пряників.
Як приготувати різдвяні прянички
Інгредієнти:
- борошно — 250 г;
- мед — 2 ст. л.;
- яйце — 1 шт.;
- імбир мелений — 1 ч. л.;
- гвоздика мелена — 1 ч. л.;
- мускатний горіх мелений — 1 ч. л.;
- кориця мелена — 1,5 ч. л.;
- масло вершкове — 35 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- молоко — 2 ст. л.;
- яєчний білок — 1 шт.;
- цукрова пудра — 100 г.
Спосіб приготування:
- В одній мисці змішуємо борошно та прянощі.
- В іншій мисці з’єднуємо м’яку олію, мед, молоко та цукор. Отриману масу підігріваємо на маленькому вогні до повного розчинення цукру та олії.
- У борошно із прянощами додаємо яйце та теплу медову масу, замішуємо тісто.
- Тісто розкочуємо в пласт, вирізаємо формочками пряники та випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин і даємо охолонути.
- Яєчний білок збиваємо до щільної піни, додаємо цукрову пудру і знову ретельно збиваємо.
- Отриманою глазур’ю прикрашаємо пряники та подаємо до столу.
Діти також зрадіють розсипчастому печиві з чорним шоколадом. Спробуйте і переконайтеся.