Мастхев на різдвяному столі: як приготувати класичну смачну кутю
Мастхев на різдвяному столі: як приготувати класичну смачну кутю

Мастхев на різдвяному столі: як приготувати класичну смачну кутю

Класичний рецепт куті на Святвечір

Ми розповідали, як спекти смачний різдвяний калач з потрійною начинкою. Тепер ділимось рецептом головного атрибута святвечора — куті.

Саме з неї має починатись різдвяна вечеря. Приготувати кутю зовсім не складно. Простим класичним рецептом на своєму сайті поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 350 г пшениці
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г родзинок
  • 50 г запареного маку
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • мед до смаку

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо пшеницю. Заливаємо її водою та варимо 30 хвилин після закипання. На 350 г пшениці знадобиться 1,4 л води.
  2. У миску викладаємо мак та заливаємо окропом на 15 хвилин, потім зливаємо воду. Запарений мак перетираємо у макітрі чи ступці. Можна скористатись електричною кавомолкою або блендером.
  3. Волоські горіхи подрібнюємо. У велику миску викладаємо зварену пшеницю, додаємо подрібнені горіхи та мак, всипаємо родзинки та додаємо мед до смаку.
  4. Додаємо лимонну цедру та трохи лимонного соку. Ретельно перемішуємо.

Кутя готова. Її можна їсти одразу, а можна охолодити перед подачею. Також ми розповідали, як спекти смачний штолен.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader