Страва виходить ароматною та смачною
Ми ділились рецептом незвичної куті по-закарпатськи. Тепер розповідаємо, як кутю готують в сусідній Польщі.
Серед особливостей — додавання мигдалю і цитрусової цедри. Така кутя виходить особливо ароматною та насиченою.
Інгредієнти:
- 250 г насіння маку
- 150 г пшениці (можна замінити перловою крупою або просом)
- 2 столові ложки рідкого меду
- 150 г цукру
- 2-3 столові ложки ванільного цукру
- 100 г волоських горіхів (заварних, очищених)
- 100 г мигдалю (заварний, очищений)
- 170 г родзинок
- 1 столова ложка апельсинової цедри
- половина склянки води
Спосіб приготування:
- Насіння маку на ніч заливаємо окропом. Тоді проціджуємо, знову заливаємо і даємо постояти ще 8 годин.
- Відкидаємо мак на сито. ретельно вичавлюємо та мелемо. Для цього можна використати як ступку, так і блендер.
- Ретельно промиваємо і проціджуємо пшеницю. Наливаємо до неї холодну воду (вдвічі більше води до обсягу пшениці) та ставимо на вогонь.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Готуємо до випаровування води.
- Змішуємо мед з маком. Розчиняємо цукор і ванільний цукор у воді та додаємо його до маку разом з пшеницею.
- Додаємо цілий мигдаль і горіхи, а також нарізані родзинки та 1 столову ложку апельсинової цедри. Ретельно перемішуємо.
Кутя завдяки цедрі виходить дуже ароматна. Також ми ділились рецептом особливо смачного різдвяного калача.