Так кутю готують польські сусіди: простий рецепт з мигдалем та цитрусами
Так кутю готують польські сусіди: простий рецепт з мигдалем та цитрусами

Так кутю готують польські сусіди: простий рецепт з мигдалем та цитрусами

Страва виходить ароматною та смачною

Ми ділились рецептом незвичної куті по-закарпатськи. Тепер розповідаємо, як кутю готують в сусідній Польщі.

Серед особливостей — додавання мигдалю і цитрусової цедри. Така кутя виходить особливо ароматною та насиченою.

Інгредієнти:

  • 250 г насіння маку
  • 150 г пшениці (можна замінити перловою крупою або просом)
  • 2 столові ложки рідкого меду
  • 150 г цукру
  • 2-3 столові ложки ванільного цукру
  • 100 г волоських горіхів (заварних, очищених)
  • 100 г мигдалю (заварний, очищений)
  • 170 г родзинок
  • 1 столова ложка апельсинової цедри
  • половина склянки води

Спосіб приготування:

  1. Насіння маку на ніч заливаємо окропом. Тоді проціджуємо, знову заливаємо і даємо постояти ще 8 годин.
  2. Відкидаємо мак на сито. ретельно вичавлюємо та мелемо. Для цього можна використати як ступку, так і блендер.
  3. Ретельно промиваємо і проціджуємо пшеницю. Наливаємо до неї холодну воду (вдвічі більше води до обсягу пшениці) та ставимо на вогонь.
  4. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Готуємо до випаровування води.
  5. Змішуємо мед з маком. Розчиняємо цукор і ванільний цукор у воді та додаємо його до маку разом з пшеницею.
  6. Додаємо цілий мигдаль і горіхи, а також нарізані родзинки та 1 столову ложку апельсинової цедри. Ретельно перемішуємо.

Кутя завдяки цедрі виходить дуже ароматна. Також ми ділились рецептом особливо смачного різдвяного калача.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader