"Місія самогубця": у ЗСУ розповіли, який план росіян точно провалиться
"Місія самогубця": у ЗСУ розповіли, який план росіян точно провалиться

"Місія самогубця": у ЗСУ розповіли, який план росіян точно провалиться

Армія Росії не зможе повторно захопити правобережжя Херсонщини. А ось ЗСУ можуть атакувати на лівому березі.

Таку думку висловила керівник Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода". На її думку, наступ окупантів на правий берег Херсонщини був би самогубством для них.

"Ось це – місія самогубця, однозначно. Тому що правий берег – і вищий за лівий, і мости зруйновані. І підтримки там окупанти ніякої не мають", — сказала вона.

При цьому Гуменюк зазначила, що на лівому березі у Сил оборони також складна ситуація, проте українці мають одну важливу перевагу перед противником.

"Окупаційне військо там у великому обсязі. Справді, їх там більше за нас. Але ми візьмемо мотивацію", – вважає Гуменюк.

За її словами, утримання плацдарму на лівобережжі Херсонщини має важливе значення насамперед для підтримки морального духу українців в окупації.

"По-перше, це дуже потужний психологічний момент для населення тимчасово окупованих територій. Люди перебувають вже майже два роки в окупації, і вони не мають іншого, більш потужного сигналу про те, що до них прийдуть, їх звільнять, ніж присутність наших військ на лівому березі. Також це дуже потужний психологічний момент і для окупаційних військ. Вони дійсно в дуже такому непростому стані, коли розуміють команду іти і штурмувати наші позиції", – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські військові досягли неабияких успіхів на лівому березі Херсонщини. Але перспективи подальшого розвитку ситуації експерти поки що оцінюють стримано.

Теги за темою
Україна Збройні сили України Херсон
Джерело матеріала
loader