Чудова закуска до різдвяного столу
Ми розповідали про страву, яку варто поставити на стіл на Святвечір — це шухи, смачний гуцульський салат з грибами. Тепер ділимось рецептом ще однієї традиційної закуски — цвіклів з буряка та хрону.
Це австрійський соус, що чудово поєднується з ковбасами та м’ясом. Рецептом поділились на порталі Shuba.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Хрін – 1 шт.
- Лимон, сік – до смаку
- Цукор – до смаку
- Сушений кмин – до смаку
Спосіб приготування:
- Бурячки загортаємо у фольгу і запікаємо їх в духовці до готовності. Коли буряк м’який — це означає, що він готовий.
- Охолоджуємо буряк та чистимо від шкірки. Корінь хрону також чистимо.
- Овочі натираємо на дрібній тертці. До власного смаку визначаємо пропорцію хрону до буряка. Якщо хочеться м’якого смаку, то кладемо в кілька разів більше буряка. Якщо сильної гостроти — то 1:1.
- Цвіклі заправляємо оцтом або лимонним соком. Додаємо цукор та сіль.
Перед подачею закуска повинна настоятись. Можна приготувати більше і зберігати у холодильнику. Цвіклі ідеально пасують до м’яса, наприклад, до буженини. Ми розповідали, як її правильно приготувати.