На Святвечір на столі повинні стояти цвіклі: рецепт пісної закуски, яку оцінять любителі гострого
На Святвечір на столі повинні стояти цвіклі: рецепт пісної закуски, яку оцінять любителі гострого

На Святвечір на столі повинні стояти цвіклі: рецепт пісної закуски, яку оцінять любителі гострого

Чудова закуска до різдвяного столу

Ми розповідали про страву, яку варто поставити на стіл на Святвечір — це шухи, смачний гуцульський салат з грибами. Тепер ділимось рецептом ще однієї традиційної закуски — цвіклів з буряка та хрону.

Це австрійський соус, що чудово поєднується з ковбасами та м’ясом. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Хрін – 1 шт.
  • Лимон, сік – до смаку
  • Цукор – до смаку
  • Сушений кмин – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Бурячки загортаємо у фольгу і запікаємо їх в духовці до готовності. Коли буряк м’який — це означає, що він готовий.
  2. Охолоджуємо буряк та чистимо від шкірки. Корінь хрону також чистимо.
  3. Овочі натираємо на дрібній тертці. До власного смаку визначаємо пропорцію хрону до буряка. Якщо хочеться м’якого смаку, то кладемо в кілька разів більше буряка. Якщо сильної гостроти — то 1:1.
  4. Цвіклі заправляємо оцтом або лимонним соком. Додаємо цукор та сіль.

Перед подачею закуска повинна настоятись. Можна приготувати більше і зберігати у холодильнику. Цвіклі ідеально пасують до м’яса, наприклад, до буженини. Ми розповідали, як її правильно приготувати.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader